Titluri principale din Glasul Maramuresului – 10 martie 2008
- Bloc de locuinte cu incalzire solara in Baia Sprie
- Teapa masinilor publicitare Autopres, reclamata la IPJ Maramures
- Bill Gates nu mai este nr. 1 in topul celor mai bogati oameni din lume
- Magazin online de articole sportive ”made in Baia Mare”
- Harta resurselor eoliene de pe mapamond – Firstlook
- Tabere pentru vacanta de vara prin DJT Maramures
- Spalatul vaselor de catre barbati le sporeste activitatea sexuala
Alte stiri din Glasul:
In cazuri extreme
La robinetele baisprienilor va curge apa din lacul Bodi Mogosa
La solicitarea unui grup de alesi locali, consilierii baisprieni s-au reunit, vinerea trecuta, intr-o sedinta ordinara a forului deliberativ pentru a dezbate problema furnizarii apei potabile. Mai multi consilieri locali s-au aratat nemultumiti de faptul ca, in urma cu o saptamana, din cauza viiturilor s-a sistat alimentarea cu apa potabila a locuitorilor orasului Baia-Sprie timp de aproape o zi. Furnizorul de apa potabila, SC Vitaspria, a sistat alimentarea cu apa potabila din cauza turbiditatii accentuate. „De sambata noapte s-a oprit apa, pana duminica dupa-masa. Rezerva de apa de 3.000 mc nu a fost suficienta decat 72 de ore”, a explicat situatia Vasile Berariu, directorul Vitaspria Baia-Sprie. Nemultumirea consilierilor a constat in faptul ca nu s-a pornit statia de pompe din Tautii de Sus, pentru a se livra apa potabila din reteaua publica a municipiului Baia Mare. Ei au propus ca apa sa fie pompata din lacul Mogosa, insa o decizie in acest sens urmeaza sa fie analizata. (Cristian Donca)
BOR a decis ca preotii pot candida pentru CL, DAR cu permisiunea Episcopiei de care apartin
Popi in functii de consilieri locali
Dupa patru ani de interdictie, preotii au primit permisiunea de a participa activ la viata politica. Sfantul Sinod al BOR a decis joi, 6 martie, ca, „de la caz la caz”, preotii sa poata candida ca independenti pentru posturile de consilieri locali. Preotii nu-si vor putea depune, insa, candidaturile in nume propriu, ci doar dupa ce vor fi primit acordul ierarhului locului de care apartin. Pr. Cristian Stefan, purtator de cuvant al Episcopiei Maramuresului si Satmarului, a calificat decizia BOR de a da dezlegare preotilor la politica ca fiind un lucru foarte bun. (Ionut Horoba si Angela Sabau)
Pentru multi dintre micutii sau adolescentii din centrele de plasament, a trai fara parinti sau a le dezvalui celor din jur ca au fost abandonati a devenit un „handicap” ce nu-i lasa sa uite ca sunt… diferiti
Stigmatul caselor de copii
In genere, oamenii ii vad pe copiii institutionalizati ca pe niste orfani care starnesc, in cel mai bun caz, mila. Insa nimeni nu este interesat ce ganduri au acesti copii, care sunt dorintele lor cele mai arzatoare sau, pur si simplu, ce le place sa faca in timpul liber. Multi cred ca-si mai ispasesc din pacate daca merg sa doneze haine sau produse alimentare celor din casele de copii sau celor din azilele de batrani. Dar o «vorba buna sau un sfat fac, uneori, mai mult decat doua portii de mancare. Cine a fost intr-un centru de plasament stie. Acei copii efectiv „cersesc” o mangaiere, regasindu-si mama sau tatal in orice persoana care trece pragul centrului. Ei bine, acesti micuti cresc cu rani adanci in suflet, cu multe sechele, si ajung sa aiba probleme din cauza lipsei de adaptabilitate, de autocontrol, devenind, in cele din urma, apatici, indiferenti la ceea ce se va intampla cu ei. Spatiul inchis in care traiesc duce la aparitia unei anumite rigiditati in relatiile sociale, de aici, uneori, si comportamentele antisociale. (Adina Vlad)
Sursa: I.O.