Titluri principale din Glasul Maramuresului – 23 ianuarie 2008
- Bancile ”te fac” cu zambetul pe buze
- Cardurile de asigurari de sanatate sunt in probe pe calculator
- Tarife mai mari pentru scolile de soferi de la 1 februarie
- Sens giratoriu pe bulevardul Bucuresti, langa Real si Praktiker Baia Mare
Alte titluri din Glasul:
Hotelul nomenclaturistilor, scos la licitatie
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) scoate la licitatie hotelul Maramures din Baia Mare, situat chiar in centrul municipiului. Hotelul este aflat in proprietatea companiei Remin, iar AVAS avea sechestru pe activele companiei. Remin avea datorii pe care nu le-a mai putut achita catre Societatea Electrica, situatie care a incurcat serios planurile de relansare a mineritului in judetul Maramures. Hotelul cu grad de confort de trei stele a fost construit la sfarsitul anilor ‘80 si a fost destinat in mod special nomenclaturistilor din epoca ceausista, fiind deosebit de luxos pentru acea vreme. Dupa revolutie, insa, investitiile au fost minore, astfel ca hotelul a ramas luxos doar cu numele. Imobilul a fost evaluat la suma de 4,88 milioane de dolari, iar suprafata desfasurata este de 2.341 metri patrati. (Angela Sabau)
Din februarie, DARZ va demara o actiune de identificare a cabalinelor
Cai… cu pasaport
Incepand cu luna februarie, Directia de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie (DARZ) va initia o actiune de identificare a tuturor cabalinelor din tara. Proprietarii de cai vor trebuie sa isi procure cate un pasaport pentru fiecare cal pe care il are. Pana la 1 iulie, toti caii trebuie sa aiba acest document. Si nu ca sa iasa din tara, ci pentru a iesi pe strada. Ioan Mihalca, directorul general al Unitatii de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie Maramures, a spus ca, dupa datele oferite de Directia Sanitar Veterinara Maramures (DSV), la nivelul judetului sunt inregistrate aproximativ 30.000 de cabaline. (Ionut Horoba)
O noua generatie de functionari
Institutia Prefectului Maramures a gazduit sedinta de lucru privind demararea celei de-a treia etape a programului Phare, de formare specializata pentru functionarii publici si tinerii absolventi. Proiectul Tinerilor Profesionisti (Young Professionals Scheme) este o initiativa finantata de Uniunea Europeana, vizeaza accelerarea ritmului de modernizare a administratiei publice din Romania si are ca scop formarea noii generatii de lideri in administratia publica. Dan Buca, purtator de cuvant la Institutia Prefectului Maramures, a declarat ca „proiectul Phare pregateste nucleul de manageri ai noii generatii in functia publica, neutri din punct de vedere politic”. (Rely Indre)
Sursa: I.O.