Românii alocă cei mai mulți bani pe alimente dintre toți europenii. Din 1.000 de lei, 250 de lei îi dăm pe mâncare, arată statisticile.
Potrivit Eurostat, românii sunt campioni la cheltuieli pe alimente, sucuri, apă și băuturi alcoolice. Astfel, 25% din venituri merg în această direcție.
Pe locul doi, se află Lituania, Bulgaria, Estonia, Polonia și Slovacia cu 20% din venit, urmat de Irlanda, Luxemburg, Austria, Danemarca și Germania, cu 8-11% din venit.
„Cu siguranță alimentele sunt scumpe și cu siguranță în momentul în care veniturile sunt mici, ponderea este mare”, a declarat Adrian Bența, analist economic, pentru Antena 3 CNN.
„Este posibil ca noi să achiziționăm niște cantități mai mari decât ne sunt necesare, încă mai suntem în situația aceea de risipă alimentară, iar o altă problemă poate fi că veniturile au crescut cu o rată mai mică decât creșterea alimentelor”, a mai declarat Adrian Benţa.