Vezi VIDEO
Peste 4.000 de abonati Vital au fost somati, luna trecuta, de catre furnizorul de apa si canalizare sa-si plateasca facturile restante. Responsabilii societatii au aratat ca, daca in ultimii ani, cei mai multi dintre consumatorii care aveau datorii la apa proveneau din zona Granicerilor a municipiului, in ultima perioada, baimareni din toate cartierele orasului intarzie la plata serviciilor. In topul restantierilor se afla insa agentii economici, tot mai multe firme aflandu-se in imposibilitatea de a plati la timp serviciile furnizate de Vital.
500 de abonati Vital au ramas luna trecuta fara apa potabila dupa ce au fost debransati de la retea din cauza facturilor restante. Reprezentantii societatii au aratat ca s-au trimis peste 4.000 de somatii baimarenilor – persoane fizice si juridice – care au „uitat” sa plateasca serviciile furnizate de Vital.
„Dupa ce iau la cunostinta de aceste somatii, aproximativ 70-80% dintre cei aflati in situatia respectiva isi achita facturile”, a declarat Radu Micle, jurist Vital SA.
Juristul Radu Micle a mai aratat ca s-a observat o tendinta de crestere a datoriilor in randul operatorilor economici si al institutiilor publice, acestia ajungand sa plateasca facturile cu una sau doua luni intarziere.
„Operatorii economici, acolo este o crestere a numarului celor care sunt cu platile in intarziere, mai ales in ultimii doi ani, se inregistreaza un declin al platilor”, marturiseste Radu Micle, jurist Vital SA.
Sistarea furnizarii de apa sau actionarea in instanta, asta ii asteapta pe rau-platnici daca nu isi achita facturile nici in urma somarii. Cu toate acestea, persoanele fizice si juridice care fac dovada dificultatii realizarii platii pot ajunge la o intelegere cu furnizorul de apa si canalizare, pentru a plati esalonat restantele.
FOTO: Sediu Vital (c) eMM.ro
Sursa: Gabriela Kuhajda