Vezi VIDEO
Elevii Colegiului National ”Mihai Eminescu” din Baia Mare vor pune umarul la imbunatatirea calitatii mediului inconjurator, prin implicarea in activitati ecologice derulate in cadrul proiectelor „Atitudine si comportament, primii pasi pentru mentinerea durabilitatii mediului” si „Scoli pentru un viitor verde”.
Proiectul ecologic „Atitudine si comportament, primii pasi pentru mentinerea durabilitatii mediului” este primul de acest gen pe care il deruleaza Colegiul National ”Mihai Eminescu” din Baia Mare. Acesta va dura un an. A inceput in luna februarie si se va termina in luna decembrie.
„Printre activitatile care se vor derula in cadrul proiectului, as mentiona activitati de documentare asupra ariilor protejate din Maramures, apoi va fi o dezbatere pe marginea acestei documentari, dupa care elevii vor participa la numeroase activitati practice in rezervatia Muntii Maramuresului si in Chiuzbaia”, a precizat prof. Ileana Vasilescu, coordonatorul acestui proiect.
Toi in cadrul acestui proiect, va fi organizat un mars al elevilor, pentru a constientiza populatia asupra comportamentului necorespunzator fata de mediu. In paralel, va fi lansat si proiectul „Scoli pentru un viitor verde”, unde elevii de la ”Eminescu” vor participa la un concurs national pentru obtinerea titlului de „scoala verde”. Titlul va putea fi pastrat timp de doi ani.
Cei 25 de elevi implicati in activitatile ecologice spun ca sunt constienti de importanta pe care faptele lor o au asupra calitatii vietii. „Proiectul este foarte important, de cand am auzit prima data de ideea acestui proiect am vrut sa ma implic, in primul rand pentru salvarea zonei Usturoiu. Acolo, tot timpul merg numai tractoare si aparate de taiat copacii. Trebuie ecologizata acea zona”, spune Ionut Dragos, elev al CN ”Mihai Eminescu”.
Toate activitatile si demersurile realizate de elevi vor fi consemnate in ”jurnalul verde”, care va fi expediat la Bucuresti in perioada 1 – 14 iunie 2010. In urma evaluarii ”jurnalului verde”, colegiul baimarean ar putea primi titlul de „scoala verde”.
Sursa: Calin Dragomir