Ouale s-au scumpit cel mai mult, in luna martie 2012, cu 13,56%, dupa ce in februarie pretul oualor inregistrase o crestere cu 12,7 procente, conform datelor publicate, marti, de Institutul National de Statistica.
De asemenea, pretul citricelor si al altor fructe meridionale a crescut cu 2,27 procente in martie, legumele si conserve din legume sau scumpit cu 2,14 %, iar fructele si conservele din fructe cu 1,37%, fata de luna anterioara.
Pe de alte parte, in martie s-au ieftinit usor laptele de vaca, cu 0,11%, branza telemea (vaca si oaie), cu 0,09 procente, iar zaharul cu 0,03%.
Potrivit datelor INS, preturile produselor alimentare au fost, in martie 2012, in crestere cu 0,42 procente, comparativ cu luna precedenta.
In ceea ce priveste preturile produselor nealimentare, acestea au crescut in martie cu 0,32%, fiind inregistrate usoare scumpiri la combustibili – 1,04%, la energie termica – 0,39% si la tutun si tigari – 0,27%.
Tarifele serviciilor au inregistrat, pe total, o crestere cu 0,20% in martie 2012. Serviciile de ingrijire medicala s-au scumpit cu 0,59% telefonie – 0,32% si transportul aerian – 0,31%.
Rata anuala a inflatiei a coborat la 2,4% in martie 2012, de la 2,59%, nivel consemnat in luna februarie 2012, inregistrandu-se un nou minim istoric al ultimilor 23 de ani, potrivit datelor anuntate marti de INS.
Sursa: Agerpres