REȚETĂ CASTRAVEȚI MURAȚI. Secretul murăturilor: Cum să le prepari ca să rămână tari.
REȚETĂ CASTRAVEȚI MURAȚI. INGREDIENTE:
- 1 kg castraveți mici
- mărar
- 1 căpăţâna usturoi
- ardei iuţi
- sare grunjoasa
- 1 litru oţet
- 1 lingură boabe de piper
- 1 lingură boabe de muștar
- 3 foi dafin
REȚETĂ CASTRAVEȚI MURAȚI. MOD DE PREPARARE
1. Castraveţii se spală foarte bine înlaturând micii ţepi. Se pun într-un lighean încăpator cu straturi de sare grunjoasă. Se lasa așa de pe o zi pe alta.
2. A doua zi se spală, se usucă și se pun în picioare în borcane, cu căţei de usturoi, ardei iuţi și mărar printre ei.
3. Oţetul și condimentele se pun la fiert și se iau de pe foc după ce a dat în clocot. Se lasă sa devină călduţ.
4. Se toarna peste castraveţi, se pun capace sau se leagă și se desfac peste o lună, cel puţin.
Sursa: unica.ro