Facultatea de stiinte Economice, Universitatea din Oradea in calitate de coordonator inter-regional, in parteneriat cu: Agentia Nationala pentru Egalitatea de sanse intre femei si barbati; Universitatea de Vest din Timisoara; Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad; Universitatea de Nord Baia Mare; Universitatea “Eftimie Murgu” Resita; Fundatia “Academia Comerciala Satu Mare”; Societatea stiintifica de Management din Romania, in cadrul proiectului: Antreprenoriatul si egalitatea de sanse. Un model inter-regional de scoala antreprenoriala pentru femei, proiect finantat din Fondul Social European – “Investeste in oameni!”, Contract nr. POSDRU/9/3.1/S/5, Perioada de implementare: 05.01.2009 – 05.01.2011, Valoare: 12.500.104 lei, anunta:
Centrele locale AntrES din judetul Maramures, au fost constituite cu sprijinul deosebit al Primariilor Sighetul Marmatiei, Baia Sprie, Targu Lapus, Seini si, personal, al primarilor d-na Eugenia Gojda, d-l Pasca Dorin Vasile, d-l Lese Mitru, d-l Adoreanu Kraiger Zamfir Stefan, in perioada mai – iunie 2009, prin semnarea de Acorduri de parteneriat cu administratia publica locala. Astfel, au fost constituite 4 Centre locale AntrES in judetul Maramures: Sighetul Marmatiei, Baia Sprie, Targu Lapus, Seini.
In perioada 27 octombrie – 6 noiembrie 2009, va avea loc procesul de selectie la nivelul Centrelor locale AntrES Sighetul Marmatiei, Baia Sprie, Targu Lapus, Seini, a grupurilor tinta pentru instruirea gratuita in cadrul scolii antreprenoriale pentru femei, astfel:
· Grup tinta I – femei manager de IMM-uri, care doresc sa-si dezvolte afacerea se vor selecta cate 6 persoane la cele 4 centre locale, deci un total de 24 femei pe judet. Pentru acest grup tinta se urmareste ca obiectiv: imbunatatirea abilitatilor manageriale, intra si antreprenoriale, in vederea dezvoltarii afacerii existente, utilizarea optima a oportunitatilor existente pe piata, a factorilor de succes care cresc competitivitatea, a strategiilor de management si marketing etc. si promovarii adaptabilitatii, cu efecte asupra performantei economice, stabilitatii IMM-urilor si nivelului de ocupare.
· Grup tinta II – femei care doresc sa-si initieze propria afacere – se vor selecta cate 18 persoane la cele 4 centre locale, deci un total de 72 femei pe ansamblul celor 4 Centre locale. Pentru acest grup tinta se urmareste ca obiectiv: formarea culturii antreprenoriale, cresterea abilitatii de a transforma ideile de afaceri in actiuni concrete, prin furnizarea informatiilor necesare privind mediul de afaceri si oportunitatile existente pe plan local, elaborarea unui plan de afaceri, organizarea si derularea unei afaceri de succes etc. si prin servicii de sprijin pentru initierea unei afaceri, avand ca efect generarea unui numar crescut de afaceri, atat in mediul urban, cat si rural.
Persoanele interesate se pot inscrie si pot solicita informatii suplimentare la sediul primariilor din Centrele locale AntrES Sighetul Marmatiei, Baia Sprie, Targu Lapus, Seini, prin depunerea urmatoarelor documente:
– pentru grupul tinta I – femei manager: Fotocopie a buletinului/cartii de identitate al/a solicitantei; Copie de pe certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului; Declaratie pe proprie raspundere ca ocupa un post de manager la firma proprie (IMM); Formularul nr. 1 de inscriere in baza de date si Curriculum vitae;
– pentru grupul tinta II – femei care doresc sa initieze o afacere: Fotocopie a buletinului/cartii de identitate al/a solicitantei; Curriculum vitae; Formularul nr. 2 de inscriere in baza de date;
Selectia grupurilor tinta se va realiza pe baza rezultatelor aplicarii a 2 chestionare: Chestionar de evaluare psiho-comportamentala; Chestionar socio-profesional.
Activitatea de instruire in cadrul scolii antreprenoriale pentru femei se va desfasura la sediul Primariei din Centrul local AntrES, in perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2010, bilunar, in zilele de vineri si sambata.
Sursa: Antres