Targul „de anotimp” organizat de Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Maramures a debutat astazi, 18 martie, cu un seminar pe teme de agricultura ecologica la care a participat si presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, precum si specialisti in cercetare si oficiali din institutiile agricole.
“Targul de Primavara”, organizat de Asociatia Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Maramures, a debutat astazi, 18 martie, cu un seminar la care au participat presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis, reprezentantul Statiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricola Turda, Alexandru Nagy, precum si alti specialisti si oficiali din institutiile agricole.
Presedintele ANSVSA, Radu Roatis, a precizat ca este un sustinator al produselor ecologice si traditionale, care pot constitui o importanta sursa de venituri pentru producatorii locali. El a laudat calitatile gustative si nutritive a unui tip de carnat traditional produs de o firma din Maramures.
Reprezentantul Statiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricola Turda, Alexandru Nagy, specialist in cresterea porcinelor ,le-a prezentat membrilor Asociatiei Producatorilor de Produse Traditionale si Ecologice Maramures si invitatilor la seminar rezultatul cercetarilor privind beneficiile cresterii raselor autohtone de porci.
La seminarul „Produse traditionale si ecologice in judetul Maramures” s-au prezentat rezultatele unor cercetari din domeniile zootehniei, agriculturii ecologice si panificatiei. „Targul de Primavara” se desfasoara, in perioada 18-20 martie, in Piata Revolutiei din Baia Mare.
Sursa: Catalin Vischi