Nu toate alimentele de post care se gasesc incomert purifica organismul, a atras atentia nutritionista Mihaela Bilic,care a semnalat ca greselile de alimentatie din perioada de post potdezechilibra functiile vitale ale corpului. „Nu este bine sa mancamtoate produsele din magazine ce au atasata eticheta de post. De exemplu,eu nu recomand produsele de soia semipreparate, pentru ca nu suntsanatoase. Si trebuie sa uitati de dulciurile acelea de post”, a spusnutritionista.
In aceste saptamani, dedicate curatiriiorganismului, Mihaela Bilic recomanda consumul mancarilor din legume,salatelor, legumelor fierte la aburi, puse la cuptor cu ierburi aromatesau pe gratar.
Ea sfatuieste pe toata lumea sa se fereasca demancarurile gata preparate, la borcan sau la conserva, de legumele inulei, de fulgii de fasole sau de cartofi. De asemenea, nu sunt sanatoasenici crochetele sau buletele de legume semipreparate. Metoda ideala degatit este cea care necesita cat mai putine procese termice si cat maimulte alimente proaspete. Ar fi indicat ca pentru fiecare masa sa gatimdoar ceea ce mancam atunci.
De asemenea, nutritionistasubliniaza ca postul nu este o cura de slabire. „Cei care cred ca, dacatin post negru zile intregi, vor deveni mai supli se inseala. Postulnegru (bazat doar pe consumul de apa) timp de trei saptamani duce la oscadere in greutate de 9 pana la 12 kg, din care doar doua-cincikilograme reprezinta grasime. Acest lucru se intampla pentru caorganismul nostru pierde mai intai apa, apoi masa musculara si abia infinal grasime”.
Sursa: Agerpres