Vezi VIDEO
Bronzul artificial se… poarta chiar si in zilele in care vremea ne permite sa stam la soare. In cautarea unei variante simple si rapide de colorare a pielii, multe femei fac coada la solar, fara sa fi apelat insa inainte la sfatul unui specialist. La mare cautare sunt, in aceasta perioada, si cremele autobronzate care se gasesc in comert. Dermatologii atrag atentia ca aceste metode de bronzare pot avea un efect nociv asupra organismului, putand provoca chiar aparitia cancerului de piele.
Putine sunt persoanele care trec pragul cabinetului dermatologic inainte de a se expune razelor ultraviolete. Specialistii avertizeaza ca a sta la soare sau in solar fara investigarea in prealabil a semnelor aparute pe piele poate avea repercursiuni grave asupra organismului.
“Sunt persoane care au ten nevic sau care au tipuri de tegument mai alb, cu predispozitie inspre ardere, la care nu le-as recomanda sub nicio forma sa se prezinte la solar. De asemenea, le sfatuiesc sa nu stea timp indelungat la soare. E necesar sa treaca pe la dermatolog inainte sa opteze pentru bronzul la solar”, a explicat medicul dermatolog Maria Pocol.
Efecte nedorite poate sa produca si folosirea cremelor autobronzante.
“Cremele autobronzante pot sa provoace reactii alergice sau pot sa duca la o pigmentare neuniforma si astfel sa obtinem inversul a ceea ce dorim”, a aratat Maria Pocol.
Specialistii sfatuiesc persoanele care sunt in cautarea unui ten perfect sa se bronzeze natural si progresiv.
“Cand e vreme frumoasa, cel mai bine e sa stam la soare. E mai sanatos, deoarce are efect aspura intregului organism, crescand imunitatea generala a organismului si prevenind rahitismul, osteoporoza, prin favorizarea sintezei de vitamina D la nivelul tegumentului”, a explicat Maria Pocol.
Dermatologii ne atentioneaza insa sa evitam sa facem plaja intre orele 10.00 si 17.00.
Sursa: Diana Grad