Evenimente culturale vor fi cu grămada, însă trupele şi soliştii de renume care vor urca pe scena din Sighet sunt tare puţine la număr. ”Narcisa Suciu şi Ducu Bertzi. Ansamblul Transilvania şi Gheorghe Turda – cam atât”, a explicat primăriţa Eugenia Godja.
Sărbătoarea va începe de 8 septembrie şi se va întinde trei zile. Tot centrul oraşului va fi împânzit cu tarabe şi terase unde vor fi serviţi mici şi bere, iar scena va fi amplasată pe platoul din faţa cinematografului sighetean.
”Deschiderea oficială va avea loc în faţa primăriei. Va urma vernisajul unei expoziţii prilejuite de împlinirea a 680 de ani de atestare documentară. O seară va fi dedicată muzicii moderne, iar o alta muzicii populare”, a spus primăriţa.
În cele trei zile va fi organizat şi festivalul popular ”Am fost ş-om fi”, care din lipsă de fonduri a fost sărit în luna iulie. ”Vor fi sesiuni de comunicări ştiinţifice la nivel naţional şi vom lansa un album aniversar al Sighetului care ne-a costat peste 200 de milioane.”
Zilele Oraşului vor aduce bucurie maximă unui număr de 57 de familii care vor primi în aceste zile cheile apartamentelor ANL. În 8 septembrie va fi inagurat şi centrul medico-social din Sighet. ”Sperăm să mai prindem sponsorizări pentru că din bugetul local am putut desprinde doar 450 de milioane pentru manifestare”, a mai declarat Eugenia Godja.
Cei mai buni elevi din municipiu, dar şi vârstnicii care au împlinit 50 de ani de căsnicie vor fi premiaţi cu ocazia manifestării din Sighet. Strădaniile autorităţilor nu vor fi probabil pe placul tinerilor care aşteaptă ca la astfel de evenimente să fie cât mai multe concerte live şi nu de muzică populară, ci de pop şi rock.
Sursa: Larisa Tivadar