La nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş se află în derulare campania educativ-preventivă „Siguranţă în vacanţă”, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Maramureş, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului, Clubul Sportiv Şcolar nr. 2 Baia Mare, Hotel „Superski” Cavnic, Asociaţia Cercetaşii Munţilor Maramureş, Asociaţia Club Sportiv WildCats Baia Mare şi Asociaţia Club Sportiv Roth Baia Mare, campanie care se desfăşoară pe timpul vacanţei de vară a anului 2019.
Obiectivul general al campaniei este acela de a aduce în atenţia elevilor activităţile şi atribuţiile care revin Jandarmeriei Române în general şi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş în special, precum şi conştientizarea asupra riscurilor şi vulnerabilităţilor, a repercusiunilor la care se expun în urma unui comportament neadecvat, atât în incinta unităţilor de învăţământ, cât şi în cadrul societăţii civile.
Coordonatorii proiectului „Siguranţă în vacanţă”, sunt Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul, Compartimentul Asistenţă Religioasă, Serviciul Logistic, Compartimentul Prevenire şi Combatere a Faptelor Antisociale, subofiţeri din cadrul posturilor montane şi a grupelor de supraveghere din cadrul unităţii.
În cadrul acestei campanii, în cursul zilei de joi, 20 iunie a.c., în zona montană din Cavnic, militarii din cadrul Postului de Jandarmi Montan Cavnic au desfăşurat activităţi specifice, cu un grup format din 23 de copii din judeţul Maramureş, ce se află în tabăra organizată de către Asociaţia Cercetaşii Munţilor Maramureş. Copiilor le-au fost prezentate aspecte cu privire la atribuţiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică Jandarmeriei Montane, zona de responsabilitate ce revine Postului Montan de Jandarmi Cavnic, reguli de conduită în mediul montan şi protejarea acestuia, tehnici esenţiale de supravieţuire în mediul montan, dotarea minimă obligatorie pe un traseu montan, locul recomandat pentru instalarea unei tabere, măsuri luate în cazul muşcăturii de către şerpi veninoşi, elemente de bază pentru consumarea apei din fântâni şi văi de munte. Copiii din tabără au fost instruiţi de către jandarmi cum să acorde primul ajutor şi cum să alarmeze echipele de salvare în caz de nevoie.