Copiii din zona Chioar au ocazia sa participe la un nou simpozion religios. De data aceasta, tema aleasa se refera la Sfantul Ierarh Spiridon al Trimitundei, care este praznuit exact in ziua in care se desfasoara simpozionul, adica in 12 decembrie.
Diplome si premii pentru copiii care vor participa la Simpozionul cu tema ,,Sfantul Spiridon al Trimitundei – mare facator de minuni”, asta promit organizatorii evenimentului pentru participanti.
Simpozionul va avea loc, sambata 12 decembrie de la ora 9 in parohia Posta, fiind precedat de slujba Sfintei Liturghii si este organizat de sectorul Cultural al Eparhiei Maramuresului si Satmarului, Inspectoratul Scolar al Judetului Maramures si parohia Posta din Protopopiatul Chioar.
Copiii vor sustine eseuri cu privire la activitatea sfantului, precum si poeme sau poezii, dar si lucrari cu referire la Sfantul Ierarh Nicolae -ocrotitorul copiilor, care a fost praznuit in 6 decembrie.Toti participantii la simpozion vor primi diplome si premii in icoane, iar toate lucrarile vor fi publicate in periodicul „Har si Viata” al parohiei Posta, dupa cum a aratat preotul Dorin Tamas.
Cuviosul Parinte Spiridon, facatorul de minuni, a trait pe vremea imparatului Constantin cel Mare si a lui Constantie, fiul lui. Era simplu la purtari si smerit cu inima. La inceput a fost pastor de oi. Apoi s-a insurat, iar dupa moartea sotiei a fost facut episcop. Dumnezeu i-a dat harul tamaduirilor in asa masura ca a fost numit facator de minuni.
In vreme de seceta a adus pe pamant ploaie; si iarasi, prin rugaciunea lui, a oprit ploaia cea peste masura. De asemenea a astupat, prin puterea Sfantului Duh, gura celor care se semeteau cu stiinta lor, la Sinodul de la Niceea.
Sfintele moaste intregi ale Sfantului Spiridon se afla intr-o biserica din insula Corfu. Moastele sale, din altarul din Corfu continua sa lucreze cu puterea lui Dumnezeu. El este cunoscut ca “sfantul calator”, deoarece papucii de matase de pe talpile sale se uzeaza in fiecare an si sunt inlocuite de praznicul sau. Sfantul Spiridon este cinstit de biserica in ziua de 12 decembrie.
Sursa: Camelia Tocaci