Simulare Bac 2019. Modele de subiecte și tot ce trebuie să știi. Află pe a1.ro, modele de subiecte pentru simularea la Bacalaureat publicate pe edu.ro – Română, Matematică, Istorie, Anatomie, Biologie, Chimie, Economie, Fizică, Filosofie, Geografie, Informatică, Logica, Psihologie, Sociologie.
În perioada 18-21 martie elevii claselor a XI-a și XII-a vor susține simularea la Bacalaureat 2019. Pentru elevii de clasa a XI-a, simularea va conține 30% subiecte grilă, la proba de matematică.
Materiile simulărilor la probele scrise pentru elevii claselor XI-XII sunt: limba română, limba maternă, matematică și istorie. Proba E) d), cea la alegerea profilului și specializării va fi susținută doar de elevii clasei a XII-a.
Calendar Simulare Bac 2019
18 martie 2019 Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
19 martie 2019 Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă
20 martie 2019 Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
21 martie 2019 – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului
29 martie 2019 Afișarea rezultatelor la simularea bacalaureatului 2019
În continuare, vă prezentăm modele de subiecte la simulare, afișate și pe site-ul Ministreului Educației, www.edu.ro.
Simulare BAC XII. Modele de subiecte
Proba E.a) Limba și literatura română
Proba E.b) Limba și literatura maternă
Proba E.c) Matematică, Istorie
Proba E.d) Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, Biologie vegetală și animală, Chimie, Economie, Fizică, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, Psihologie, Sociologie
Simulările la Bac ar putea fi valabile pentru toate clasele de liceu
Deși în acest an școlar simularea la Bac va fi susținută atât de elevii clasei a XI-a, cât și cei de clasa a XII-a, Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat posibilitatea introducerii, în viitor, a simulărilor pentru toți elevii de liceu, respectiv clasele IX- XII, cu scopul de a-i familiariza pe școlari cu examenu maturității.
„Avem evaluări la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, acum facem simulare la VII-a, avem evaluare la a VIII-a si ne-ar mai trebui ceva, ca in liceu, de la clasa a IX-a pana la clasa a XII-a, nu avem deloc. Poate facem simulare in fiecare an, ca să creștem presiunea cumva asupra lor, să se pregateasca pentru examenul final. Poate creștem numărul de ore remediale. Sunt idei pe care vom încerca să le aducem în sistem în asa fel încât să ameliorăm rezultatele”, a fost declarația Ecaterinei Andronescu.