SIROP DE CĂTINĂ. Siropul de cătină preparat cu miere este sănătos, eficient, nu conţine zahăr şi nu necesită fierbere.
SIROP DE CĂTINĂ. Cum se prepară siropul de cătină:
- Avem nevoi de un kilogram de cătină.
- Se spală bine şi se scot codiţele lemnoase, atât cât se poate.
- Se lasă să se scurgă bine de apă, apoi se dau prin storcătorul cu presare la rece sau prin maşina de tocat. Se pot amesteca şi în blender, cu o cantitate mică de apă, iar pentru a obţine sucul se storc bine printr-un tifon.
- Se obţine un suc gros, uleios.
- Sucul obţinut se amestecă foarte bine cu aceeaşi cantitate de miere
- Se pune în sticle/borcane închise ermetic şi se ţine la frigider timp de două, trei săptămâni.
- Pulpa ramasă se păstrează la frigider, într-un borcan închis ermetic şi se poate folosi la duş, ca un scrub natural.
. Indiferent de modul în care este preparată, cătina ajută la reglarea funcţiilor organismului şi creşte imunitatea.