58% dintre alegatorii cu drept de vot din regiunea Transilvania considera ca Victor Ponta a fost mai bun decat Klaus Iohannis in prima confruntare dintre cei doi, de la Realitatea TV, se arata intr-un sondaj de opinie realizat de CSCI.
Infrangerea lui Iohannis a fost confirmata si in celelalte regiuni ale tarii. In Moldova, 77% dintre respondenti au spus ca Ponta a fost mai bun ca Iohannis, in timp ce in Muntenia 73% dintre alegatori au aceeasi opinie.
La nivel national, 70% dintre respondentii sondajului CSCI au apreciat ca Victor Ponta a dominat in prima dezbatere cu Klaus Iohannis.
Degringolada in tabara lui Iohannis: majoritatea votantilor sai spun ca Ponta a fost mai bun
Iohannis a fost vazut ca un invins in prima confruntare cu Ponta si de majoritatea votantilor sai. Astfel, 55% dintre cei care au declarat ca ar vota cu Klaus Iohannis, au spus ca acesta a fost clar dominat de contracandidatul sau in dezbaterea televizata de la Realitatea TV.
Acest rezultat denota practic starea de spirit din randul activistilor ACL, care au lucrat pentru Iohannis in campania electorala si care isi vad acum toata munca zadarnicita de prestatia favoritului lor.
Nehotaratii l-au vazut mai bun pe Victor Ponta
Victor Ponta este perceput ca marele castigator al confruntarii de la Realitatea TV si in randul alegatorilor indecisi, care nu aveau o optiune clara la inceputul dezbaterii.
65% dintre acestia au spus ca Victor Ponta a fost mai bun in confruntarea cu Klaus Iohannis, opinie care i-ar putea determina sa voteze in cele din urma cu candidatul social-democrat.
In esenta, convingerea nehotaratilor reprezenta principala miza a dezbaterilor televizate, intrucat cel care convinge mai multi alegatori din aceasta categorie isi poate asigura victoria in scrutinul din 16 noiembrie.
Sondajul a fost realizat de CSCI, la comanda Fundatiei Multimedia, in data de 11 noiembrie, pe un esantion national de 800 de persoane cu drept de vot, care au urmarit dezbaterea de la Realitatea TV. Interviurile au fost aplicate prin metoda CATI. Marja de eroare este de ±3,5%, la un nivel de probabilitate de 0,95.
Sursa: Emm