Vezi VIDEO
De o seara de folclor autentic au avut parte baimarenii de Ziua Internationala a Muncii. Indragiti artisti de muzica populara au urcat pe scena amenajata in centrul vechi al municipiului Baia Mare. Pentru interpreti, reintalnirea cu publicul baimarean a fost una incarcata de emotie.
Baimarenii au avut ocazia sa petreaca Ziua Internationala a Muncii in inima cetatii. Pentru ei a fost organizat un spectacol folcloric in cadrul caruia au evoluat interpreti de muzica populara consacrati din diferite zone ale tarii.
Printre cei care au cantat in fata publicului baimarean se numara: Diana Carlig, Ionut Bledea, Mihaela Grindean, Lavinia Goste si Marius Zorila, Nastacuta Iuga, Liliana Laichici si Adrian Stanca, Sava Negrean Brudascu, Ioan Berci, Maria Dragomiroiu si Aurel Tamas.
Una dintre invitatele de seama, Sava Negrean Brudascu, a aratat ca emotiile o coplesesc de fiecare data cand vine in fata spectatorilor. Artista a mai marturisit ca a revenit cu drag in Baia Mare, dupa ce in Saptamana Patimilor a sustinut un recital de pricesne si cantece religioase in Catedrala Episcopala „Sfanta Treime”.
„De 1 mai in Baia Mare este extraordinar. II multumesc domnului primar, le multumesc tututor baimarenilor pentru prezenta mea. Iubeasca-va Dumnezeu! Mi-a fost dor sa revin la dumneavoastra. Am venit de la Cluj cu un profesor de exceptie care e de-al dumneavoastra din Grosi, de aici care canta cu un har pe care numai Dumnezeu il poate intui si prezenta intr-un suflet de roman. Eu sunt mandra ca sunt la dumneavoastra si m-as bucura daca toate cantecele mele ar merge direct in sufletele noastre sa ne faca mai buni, mai intelegatori”, a afirmat artista, Sava Negrean Brudascu.
Dupa 15 ani de absenta, in fata publicului baimarean a revenit si Maria Dragomiroiu care a declarat ca poarta in suflet Maramuresul, dar mai ales pe maramureseni. „Cred ca sunt 15 ani de cand n-am fost aici. Si imi aduc aminte ca am fost intr-o emisiune a lui Tamas la Cluj si domnul primar a promis ca o sa ma invite la o sarbatoare aici in Baia Mare si ii multumesc frumos. Sunt foarte fericita ca am ajuns. Toti romanii sunt oameni minunati, oameni care iubesc arta, mai ales aici se respecta traditia extraordinar si cantecul popular este cum imi place sa spun la el acasa. Maramuresul reprezinta istorie si istorie adevarata pentru noi romanii. Si pe toti cu care vorbesc ii invit sa mearga in Maramures pentru a se umple de romanism”, a declarat Maria Dragomiroiu.
Desi e deja „de-al casei”, interpretul Aurel Tamas a relatat ca e bucuros ca a venit sa cante din nou in Baia Mare, aratand ca e o zona deosebita cu oameni la fel de speciali. „Is bucuros ca Baia Mare arata frumos. Ma bucur cand vad acest oras intr-o zona a unor oameni deosebiti. Maramuresenii sunt niste oameni deosebiti. Trebuie sa vii sa stai intre ei aici, sa-i intelegi, sa te bucuri alaturi de ei, sa plangi alaturi de ei si merita acest oras sa fie frumos. Se mandresc asa cum si noi clujenii si altii unde exista edili si truditori, ca nu numai primarul, ci toti trebuie sa puna mana ca locul in care respira aerul sa fie frumos. Si eu sunt bucuros ca se intampla in capitala Maramuresului asemenea lucruri”, a precizat artistul Aurel Tamas.
Atmosfera spectacolului a fost intregita si de dansurile puse in scena de Ansamblul „Traditii” din Cluj Napoca. In plus acompaniamentul a fost asigurat de orchestra „Cununa Transilvana” a Centrului Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Cluj, dirijor Ovidiu Bartes.
Sursa: Camelia Tocaci