Vremea a fost mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros și pe arii relativ extinse au căzut ploi slabe. La munte au predominat ninsorile. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 4.5 l/mp, la Cavnic. Vântul a suflat slab la moderat, cu unele intensificări în zona montană înalta de până la 54 km/h, la Vf. Iezer. Temperatura maximă a fost de 3 grade la Târgu Lăpuș, Sighetu Marmației, Baia Mare și Ocna Șugatag. Pe arii restrânse s-a semnalat ceață.
Grosimea stratului de zăpadă măsură aseara până la 107 cm, la Cavnic.
La primele ore ale dimineții temperatura aerului era cuprinsă între -1 grad la Ocna Șugatag și Târgu Lăpuș și 0 grade în Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmației și Borșa.
Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Carosabilul este curat și umed pe toate sectoarele de drumuri naționale. Cerul este acoperit, vizibilitatea este redusă în trafic de ceață, sub 50 de metri, pe DN 17C, Dealul Ştefăniţei, DN 18, Dealul Hera și sub 150 de metri, în Pasul Prislop, între km 160 și km 180. Angajații secției au intervenit cu 14 utilaje și au împrăștiat 30,5 tone material antiderapant, respectiv 100 litri clorură de calciu.
Rămâne închis temporar circulației rutiere DJ 83A, Mara-Runcu. Se menține avertizarea referitoare la pericolul producerii de avalanșe în Munții Maramureșului și Munții Gutâi. La peste 1800 m, dimensiunea stratului de zăpadă variază semnificativ în funcție de relief, dela 30-40 cm pe platouri până la peste un metru în zonele adăpostite.
Pe pantele mai înclinate declanşarea avalanşelor va fi posibilă la supraîncărcări slabe, riscul fiind crescut în zonele cu acumulări mai însemnate de zăpadă.
La altitudini mai mici de 1800 m stratul de zăpadă are dimensiuni mai reduse, și este umezit, mai ales sub 1600 m, acolo unde spontan se pot produce curgeri și avalanșe de mici dimensiuni. Pe pantele suficient de înclinate avalanșe de mici dimensiuni vor fi posibile mai ales la supraîncărcări mari.
În vigoare este o avertizare cod galben de ceață în zona joasă a județului nostru, valabilă până la ora 10.00, care determina scăderea vizibilității în trafic sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.
Valori ale temperaturii aerului la această ora: -1 grad în Baia Mare, Baia Sprie, Cavnic, Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și Borșa, 0 grade la Sighetu Marmației și Vișeu de Sus.
Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile, fără a fi semnalate probleme. Gheață este prezența la malurile râurilor Firiza, Mara, Botiza, Vaser și Tisa. Exploatarea amenajării hidrotehnice Stramtori-Firiza se desfășoară în condiții de siguranță, conform regulamentului.
Stratul de zăpadă măsoară: 107 cm la Cavnic, 88 cm în Pasul Gutâi, 85 cm la Băiuţ, 84 cm la Firiza, 58 cm la Luhei, Valea Vișeului și Coroieni, 47 cm la Grosii Ţiblesului, 40 cm în Baia Borșa, 39 cm pe Valea Vaserului, 38 cm la Bistra, 36 cm în Poiana Borșa, Moisei și Leordina, 34 cm la Suciu de Jos și Mara, 33 cm la Târgu Lăpuș și Răzoare, 32 cm la Vadu Izei și Vf. Iezer, 26 cm la Ocna Șugatag, 25 cm la Sighetu Marmației, 17 cm în Baia Mare.
Nu sunt probleme în alimentarea cu energie electrică a localităților.
Vremea rămâne și astăzi caldă pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros. Pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie ce vor favoriza depunerea de polei. La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1400 m va ninge. Izolat, la munte, cantitățile de apă vor fi însemnate. Vântul va suflă în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3 și 6 grade, iar cele minime între -1 și 2 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.