Vremea a fost marţi, 5 februarie, mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul a fost mai mult noros. Pe arii relativ extinse, în cursul zilei, a plouat slab. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 2,2 l/mp la Cavnic. Vântul a suflat slab la moderat la munte și în general slab în rest. Temperaturile maxime au fost de 5 grade la Sighetu Marmației și 6 grade în Baia Mare, Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag. Izolat s-a semnalat ceață.
Stratul de zăpadă este prezent pe arii relativ extinse și măsură până la 84 cm la Cavnic.
La primele ore ale dimineții temperatura aerului era de 1 grad la Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag și 2 grade în Baia Mare.
Toate sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și umed. Vizibilitatea este redusă de ceață, sub 50 de metri, pe DN18 și DN19, sub 150 de metri pe Dealul Ştefăniţei și Dealul Hera și sub 100 de metri în Pasul Gutâi, Pasul Prislop și Dealul Mesteacăn. Angajații secției au interveit cu șase utilaje și au împrăștiat 9,5 tone material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului.
Toate localitățile sunt alimentate cu energie electrică. Nivelurile și debitele cursurile de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.
Stratul de zăpadă măsoară: 84 cm la Cavnic, 68 cm la Băiuţ și Firiza, 64 cm în Pasul Gutâi, 35 cm la Luhei, 34 cm la Ruscova, 26 cm la Mara, 24 cm la Vf. Iezer și în Baia Borșa, 22 cm în Poiana Borșa 20 cm la Coroieni, 19 cm în Leordina, 18 cm la Moisei, 16 cm la Moisei.
Rămâne în vigoare avertizarea referitoare la producerea de avalanșă în Munții Maramureșului și Munții Gutâi (risc însemnat grad 3). La peste 1800 m, vremea caldă din ultimele zile a determinat tasarea, umezirea și topirea parțială a stratului, apă rezultată acumulându-se în pelicule pe straturile mai dure din interior. Temperaturile negative din următorul interval vor conduce la înghețarea apei rezultată la topire și la formarea crustelor de gheață la suprafață și la ușoara consolidare a straturilor superioare.
În locurile adăpostite sunt depozite însemnate de zăpadă, aici riscul fiind crescut. La supraîncărcări oricât de slabe se pot declanșa avalanșe de dimensiuni mici sau medii. Sub 1800 m, va continuă tasarea, umezirea și topirea parțială a stratului ceea ce poate duce pe anumite pante mai înclinate la declanșarea unor avalanșe spontane de topire, riscul fiind amplificat la orice supraîncărcare a stratului.
Vremea va fi astăzi în județ apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 7 grade, iar cele minime, în scădere între -7 și -4 grade. Izolat, în zonele joase, se va semnala ceață.