Consumul zilnic de alimente care contin cereale complete reduce riscul de deces prematur in urma unei boli cardiovasculare – este concluzia la care au ajuns cercetatori de la Universitatea Harvard.
Studiul s-a desfasurat pe aproape 120.000 de adulti — barbati si femei—, timp de circa 15 ani , luandu-se in considerare factori ca varsta, indicele de masa corporala sau fumatul, relateaza passionsante.be.
Consumul zilnic de cereale complete exercita un efect protector impotriva tulburarilor cardiovasculare si a deceselor survenite din cauza acestora, arata rezultatul cercetarii.
Fata de persoanele care nu mananca deloc cereale complete, scaderea riscului poate merge pana la 15% in cazul unei alimentatii foarte bogate in astfel de cereale.
Autorii studiului nu considera nicidecum ca cerealele complete ar constitui un remediu miraculos — stilul de viata are un rol covarsitor (regimul alimentar, miscarea, fumatul, alcoolul, etc.)—, dar apreciaza ca ele pot contribui la cresterea sperantei de viata prin scaderea riscului de mortalitate in urma unor boli cardiovasculare, incheie passionsante.be.
Sursa: Agerpres