Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a aprobat 229 de puncte pentru sacrificarile mieilor si iezilor in perioada premergatoare sarbatorilor pascale. Dintre amplasamentele aprobate, 68 sunt abatoare, iar 161 sunt centre care au primit autorizare de functionare temporara. In Maramures, mieii se pot taia in patru abatoare si cinci centre de taiere temporare.
In perioada premergatoare sarbatorilor pascale, sacrificarea mieilor si a iezilor se va face doar in abatoarele autorizate si in centrele care au primit aviz de functionare temporar.
La nivel national, Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor a aprobat taierea ovinelor in 68 de abatoare aprobate sau care detin aprobare temporara pentru activitati de sacrificare a ovinelor, precum si in 161 de centre de sacrificare carora li s-au emis avize temporare de functionare de catre directiile sanitar veterinare si pentru siguranta alimentelor judetene. Aceste avize sunt valabile in perioada 23 martie – 4 aprilie.
In Maramures, au fost aprobate cinci centre temporare: Somcuta Mare – piata agroalimentara; Ocna Sugatag – Stefanca Exim (str. Ilie Lazar, nr. 17); Valea Chioarului – Carmangeria Tudor; Sighetu Marmatiei – Super Carn (str. Bogdan Voda, nr. 224/b); Baia Mare – Piata Izvoarele (str. Mihai Eminescu, nr. 98). De asemenea, vor fi taiati miei in patru abatoare din Baia Mare si Ardusat (Ferma Zootehnica si Cetina din Baia Mare si Ghitta si Mezel Co din Ardusat).
Sursa: Catalin Vischi