Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pascu ii propune ministrului Sanatatii si “prietenilor” acestuia de la Finante, intr-o postare pe blogul sau, sa introduca, pe langa taxa pe produsele fast-food, despre care scrie ca este “o tampenie”, si “taxa pe fericire”, pentru sexul marital si extramarital.
Social-democratul Ioan Mircea Pascu, care in perioada 1996-2000 a fost deputat de Maramures, il acuza de prostie pe ministrul Sanatatii, Cseke Attila. “Citesc, mai intai cu stupoare, apoi cu revolta, ca noul ministru al Sanatatii, reprezentant al UDMR, propune impozitarea suplimentara a meniurilor fast-food, a bauturilor carbogazoase si a dulciurilor, banii urmand sa fie folositi, desigur, exclusiv pentru «imbunatatirea calitatii actului medical»!?”, scrie Pascu intr-o postare pe blogul sau intitulata “O sugestie pentru ministrul Sanatatii si prietenii sai de la Finante”.
Social-democratul, de profesie economist, ii sugereaza ministrului Sanatatii si “prietenilor” acestuia de la Finante “sa instituie o taxa suplimentara pe sexul marital si extramarital”. “Am putea-o denumi «taxa pe fericire», caci nu orice activitate sexuala este vicioasa, sa intre la «taxa pe viciu», cu reguli clare de aplicare, a caror respectare sa fie verificata de comisii de cetateni atent selectionati (eventual, numai de la partidele aflate la putere), in scopul sprijinirii suplimentare a unor programe destinate prevenirii raspandirii bolilor venerice (chestiunile «tehnice», inclusiv daca cele necesare vor fi achizitionate prin licitatie, sau incredintare directa, vor fi, desigur, exclusiv de competenta «specialistilor»)”, adauga social-democratul.
Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, a anuntat ca, incepand cu luna martie 2010, intentioneaza sa introduca o noua taxa, dupa cea de viciu, si anume taxa pe fast-food, pentru sustinerea programelor nationale de sanatate. Taxa pe fast-food ar urma sa fie perceputa si impusa companiilor care produc, importa sau prepara produse tip fast food, de patiserie-cofetarie, snacksuri, chipsuri, precum si bauturi racoritoare, cuantumul contributiei urmand sa fie stabilit prin negocieri cu firmele respective. Sumele colectate din aceasta sursa vor fi utilizate pentru finantarea cheltuielilor de sanatate si vor reprezenta venituri proprii ale ministerului de resort.
Sursa: Mediafax