Vezi VIDEO
Actorul si scriitorul Dan Puric a prezentat ieri, 29 mai, in fata publicului baimarean un spectacol de pantomima, punand in valoare frumusetea „sufletului romanesc”. Iubitorii de cultura au putut urmari un moment artistic dinamic, solicitant pentru artist, dar si plin de umor si incarcat de subtilitati care au evidentiat revolta, dar si speranta poporului roman trecut prin atatea incercari. Publicul prezent la Teatrul Municipal din Baia Mare a avut ocazia sa-si achizitioneze si noua carte a lui Dan Puric.
Revenit in lumina reflectoarelor pe scena Teatrului Municipal Baia Mare, artistul Dan Puric a oferit publicului baimarean un spectacol de teatru nonverbal, „Suflet romanesc”. Cu talentul binecunoscut, cu spontaneitate, dar si multa traire, actorul a redat prin miscarile sale, momente din trecutul zbuciumat al poporului roman, mai exact povestea iesirii lui din comunism si adaptarea la un nou curent, unul occidental, „cu pretul unor suferinte si umilinte majore”.
Despre spectacol, Dan Puric a spus: „Dedic acest spectacol poporului roman, frumusetii lui interioare necorupte, care intr-o zi il va ajuta sa se refaca. Iubind aceasta frumusete va avea puterea ca odata plecat in lume sa-i tamaduiasca si pe altii”.
Spectacolul antrenant si presarat cu mult umor, dar si cu o oarecare tristete a realitatii crude pe care o are de traversat acest popor, atat de incercat de-a lungul istoriei, se doreste a fi „o izbucnire de revolta, umor si speranta. O metafora care ridica omul romanesc din mizeria acestei lumi, pentru a-i dezvalui o perspectiva mistica asupra istoriei, de natura sa-l faca sa renasca”. Publicul prezent a gustat din plin jocul actoricesc al lui Dan Puric care este si cel care a realizat scenariul si regia spectacolului.
Iubitorii de cultura prezenti la Teatrul Municipal au avut ocazia sa achizitioneze si noua carte a lui Dan Puric, “DULCI, Jurnalul unui caine scris de un puric Dan”. Dulci face parte din biografia lui dan Puric, iar in acest volum, „prozatorul transfera cainelui sau eruditia si observatiile subtile asupra unei Romanii in care oameni si caini sfarsesc dramatic si insingurati”. Concluzia cartii este ca de fapt, „contemporaneitatea, nu poate fi imblanzita decat prin iubire si credinta”.
Sursa: C.T.