Profitând de pandemia COVID-19, președintele introduce pe agenda publică, la nivel de vârf, una dintre principalele teme ale globalismului.
Președintele Iohannis a susținut un discurs în cadrul evenimentului cu tema „Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, la Palatul Cotroceni de Administrația Prezidențială și de Biroul pentru România al OMS.
La eveniment participă Directorul Regional al Biroului pentru Europa al OMS, Dr. Hans Kluge, reprezentanți ai Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, ai Parlamentului European, precum și membri ai Guvernului și Parlamentului României.
Obiectivul acestui eveniment este generarea unei dezbateri cu privire la politicile de sănătate și protecția mediului în contextul schimbărilor climatice, a informat administrația prezidențială.
De fapt, discuțiile îmbină abil efectele schimbărilor climatice asupra sănătății publice, cu relația dintre degradarea mediului înconjurător și apariția pandemiilor – și, atenția, cu MĂSURI pentru a întări reziliența sistemului românesc de sănătate în fața acestor provocări.
Iohannis a preluat abil tema, plecând de la afirmația ”prea mulți semeni pierd zilnic lupta cu virusul” – o afirmație contrazisă de cei care arată că foile de deces sunt ”aranjate”.
”Foarte mulți alții se îmbolnăvesc și au nevoie de spitalizare – România, la fel ca și alte țări, se confruntă cu o răspândire agresivă a virusului”, spune Iohannis, subliniind că ”Sistemul medical este sub o presiune teribilă!”.
Iohannis folosește această situație oficială și spune că ”din păcate, strategiile actuale de combatere a pandemiilor se axează pe controlul bolilor abia după apariția acestora.
”Evenimentele din ultimul an ne arată însă că este nevoie de o schimbare de abordare atât la nivel național, cât și la nivel internațional”, spune Iohannis.
Și care ar fi această abordare? Introducerea în prim plan a temei de pe agenda globalistă, susținută direct și consecvent de George Soros: așa zisa politică de mediu.
„În contextul actual, în care ne confruntăm cu toate aceste provocări, principiul „O singură sănătate” este mai actual ca oricând și subliniază nevoia de sincronizare a agendelor în domeniile protecției mediului și sănătății, atât la nivelul statelor, cât și la nivel global”, spune Iohannis.
Președintele introduce în discurs mai multe idei atent punctate. Continuarea AICI