Prim-vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), Klaus Iohannis, a admis astazi, 13 februarie, ca USL-ul trece prin cea mai acuta criza de pana acum, ceea ce a dus inclusiv la o criza guvernamentala, insa aceasta nu reprezinta „o problema majora pentru Romania”.
„Nu cred ca s-a instalat un climat de nesiguranta. Cu certitudine, s-a instalat o criza guvernamentala, care, intr-un fel sau altul, va fi rezolvata si terminata. Nu mi se pare nicio problema majora pentru Romania aceasta faza, indiferent daca in USL se va cadea la pace sau daca va fi nevoie de alte negocieri, Guvernul merge inainte. Romania nu este nici in instabilitate, nici democratia nu este in pericol. Pot sa il linistesc pe presedinte (Traian Basescu n.r.)”, a spus intr-o conferinta de presa Klaus Iohannis.
Intrebat daca aceasta este cea mai acuta criza a USL, Iohannis a raspuns ca „da”. Potrivit prim-vicepresedintelui PNL, desi se fac declaratii „foarte acide, care nu fac bine negocierilor”, „cu siguranta inca exista sansa de finalizare cu bine a acestor negocieri, care vor duce la o mica schimbare in structura Guvernului„.
Iohannis indeamna la rabdare in privinta evolutiei negocierilor pentru formarea noului guvern, insa a recunoscut ca „scad sansele de finalizare cu succes a acestora”.
„Apropo de durata negocierilor, la noi, apare de multe ori impresia ca, daca doua partide sau entitati politice intra la negocieri, trebuie sa se termine repede, altfel e catastrofa, tara intra in instabilitate si alte lucruri la fel de grave si groaznice. Nu e asa.
O negociere politica nu trebuie sa se termine nici intr-o zi, nici in doua, nici in doua saptamani. (…) Nu trebuie sa ne grabim peste masura. Eu cred ca, daca mai stam un pic, avem rabdare, revine PSD si renuntam la o solicitare care nu este buna„, a subliniat Iohannis.
El a mai spus ca „ministerele, tehnic, functioneaza”. „Sedintele de Guvern se desfasoara. Se lucreaza. Starea de instabilitate nu exista. Suntem departe de situatia ideala in care avem un Guvern care lucreaza concentrat, atrage fonduri europene si face treaba cu incurajarea investitorilor si a economiei reale. Nu suntem acolo fiindca exista o stare de tensiune”, a explicat Klaus Iohannis.
Sursa: Agerpres