Un studiu australian confirma efectele benefice ale consumului regulat de cicolata neagra in prevenirea infarcturilor, relateaza AFP.
Acest studiu – realizat de Monash University din Melbourne pe un esantion de 2.013 australieni si publicat in British Medical Journal – informeaza despre efectele „semnificative” ale ciocolatei cu concentratie mare de cacao.
Consumul cotidian timp de 10 ani a 100 grame de ciocolata continand cel putin 70 % cacao a permis evitarea accidentelor cardio-vasculare fatale in 70 de cazuri si a celor nefatale in 15 situatii in cadrul unui segment de 10.000 de persoane.
„Concluziile noastre arata ca ciocolata neagra ar putea oferi o alternativa sau o completare terapiilor medicamentoase in cazul persoanele care prezinta un risc ridicat de maladie cardio-vasculara„, afirma Ella Xomer, responsabila studiului.
Cercetatorii au procedat prin modelizarea epidemiologica, comparandu-si datele obtinute cu rezultatele a numeroase alte studii care au subliniat efectele benefice ale ciocolatei asupra sanatatii.
Ciocolata este bogata in polifenoli, antioxidanti naturali puternici care limiteaza stresul si reduc riscurile maladiilor cardio-vasculare, cancerelor si altor maladii cronice.
Sursa: Agerpres