Se cauta voluntari urbani in activitatile de tineret. Asociatia DEIS si-a propus sa deruleze un proiect prin care ar urma sa fie specializati 16 lucratori de tineret. Initiatorii proiectului considera ca e nevoie sa existe tineri cat mai bine pregatiti care sa-i consilieze pe cei de varsta lor si sa-i ajute sa isi descopere “un drum propriu in viata”.
Printr-un proiect finantat din fonduri europene, 16 tineri vor fi specializati pentru a deveni lucratori de tineret. Pe parcursul cursului, voluntarii urbani vor organiza activitati cu si pentru tinerii baimareni, in aceste actiuni urmand sa fie angrenate in jur de 320 de persoane. La final, absolventii vor fi acreditati si vor deveni lucratori de tineret “cu competente in consilierea tinerilor”.
“Ne dorim neaparat sa specializam 16 lucratori de tineret pentru ca ati observat ca nu prea avem resursa umana si aici vad ca sunteti multi tineri, nu avem resursa umana care sa lucreze cu voi si noi nu prea reusim sa mai facem fata. Asa ca in acest proiect ii vom specializa pe cei 16 lucratori de tineret pe care o sa-i invatam sa lucreze cu tinerii ca sa ofere contexte de dezvoltare personala si profesionala pentru voi”, a declarat presedintele Asociatiei DEIS, Diana Sabo.
Voluntarii sunt de parere ca un tanar stie sa dialogheze altfel cu cei de varsta lor, decat un dascal. In opinia reprezentantilor Asociatiei DEIS, lucratorii de tineret le-ar da anumite sugestii celorlalti cum trebuie sa procedeze pentru a se dezvolta pe plan personal si profesional.
“Lucratorul de tineret are un mare impact asupra mea. La scoala vin profesorii si ne invata, ei vin sa ne predea efectiv o lectie de viata. Lucratorul de tineret vine sa-ti arate ca poti sa inveti tu singur, sau poti sa-ti devii tu singur profesor, ceea ce mi se pare foarte important pentru ca te ajuta sa-ti descoperi un drum propriu, fara sa fii ghidat din mai multe directii”, a explicat voluntarul, Antonela Bob.
Pentru a deveni lucrator de tineret e nevoie ca persoanele interesate sa stie sa comunice cu cei din jur si sa desfasoare cu placere o astfel de activitate. “Trebuie sa fie deschis la nou si deschis catre oameni, dornic sa fie acolo prezent. Lucratorul de tineret nu trebuie sa fie o meserie, e o stare de spirit, e un mod de viata”, a mai spus Diana Sabo.
Cei interesati sa ia parte la acest proiect si sa devina lucratori de tineret se pot inscrie incepand cu data de 1 iunie pe site-ul asociatiei, la adresa www.deis.ro.
Sursa: Camelia Tocaci