Partidele politice se pregătesc să intre în lupta pentru ocuparea celor 34 de fotolii de europarlamentari, alegeri programate pentru finalul lunii mai 2019. Organizațiile de tineret vor juca un rol major în modul de disipare a mesajului politic către cei care vor dori să pună ștampila pe buletinul de vot. Cel mai activ partid în ceea ce privește acțiunile de precampanie electorală este Partidul Mișcarea Populară.
La finele săptămânii trecute, în Maramureș, liderii PMP au avut întâlniri cu tinerii PMP-iști, dorind să vadă care este starea lor de spirit în ceea ce privește activitatea lor politică. Lucian Morar, George Moldovan, Florin Creț, Cornel Varga sau Adi Pop, precum și parlamentarii PMP, senatoarea Severica Covaciu și deputatul Adrian Todoran, au fost prezenți în mijlocul tinerilor în mai multe zone ale județului.
Discuțiile au vizat, pe lângă subiectele strict legate de PMP și strategiile de precampanie, și teme ce țin de comunicarea în echipă, documentarea, formularea și promovarea mesajelor, gestionarea canalelor de comunicare, comunicarea și transmiterea mesajelor în mediul on-line, precum și a relației cu presa.
“În orice organizație de partid, tineretul reprezintă prima linie care se bate politic și totodată reprezintă generația de mâine a clasei politice românești. Sunt convins că se vor lupta pentru principiile solide ale Mișcării Populare și că vor duce mai departe strategia și proiectele acestui partid, care îl are ca model pe președintele Traian Băsescu” a precizat Lucian Morar, președinte PMP Maramureș.
Pe de altă parte, acum este momentul în care liderii PMP stabilesc elemente ce țin de implicarea tinerilor în politică într-un an cu două cicluri electorale, alegerile europarlamentare și prezidențiale. Acestora li se explică că în domeniul politic comunicarea nu mai este un instrument în sine ci a devenit o miză care produce efecte imediate, pentru că suntem într-o perioadă în care, din cauza populismului, Europa riscă să intre într-o perioadă de stagnare pentru că discursul populist în interiorul României, dar și la nivelul Europei, produce deja efecte.
“Ne apropiem cu pași repezi de data la care și noi românii, la fel ca toți europenii ce își desemnează reprezentanții în Parlamentul European, va trebui să mergem la vot. Se observă deja tendința ca în Parlamentul European să ajungă peste 30 la sută din reprezentanți ai unor partide care sunt anti-europene și avem exemplul elocvent oferit de rezultatul referendumului din Marea Britanie, care a pus societatea britanică la încercare și a dovedit că atunci când nu există responsabilitate în acțiunea politică riscă să producă efecte greu de estimat ca și costuri” a precizat Florin Creț, consilier municipal PMP Baia Mare.