Transportatorii îl arată cu degetul pe preşedintele consiliului judeţean (CJ) şi pe primarul din Borşa, cărora le cere să îşi dea demisia. Ei spun că implicaţiile acestei pierderi sunt atât de mari încât autorităţile nu au cum să se ascundă de responsabilitate.
„Se impune o demisie de onoare în măsura în care se va dovedi că indolenţa CJ şi a primăriei Borşa vor duce la pierderea celei mai importante investiţii din Maramureş”, a declarat pentru eMaramures.ro preşedintele asociaţiei, Victor Vaum.
Acesta spune că firma greacă Efklidis, cu care a fost încheiat contractul de execuţie pe proiectul Luna-Şes Borşa, a derulat o lucrare similară şi în Buşteni. Acolo nu au apărut însă întârzieri de genul celor din staţiunea maramureşeană.
”Autorităţile locale au fost zilnic la pârtie. S-au interesat de stadiul proiectului, au supravegheat mersul lucrărilor pentru că era interesul lor ca acestea să se desfăşoare corespunzător. La noi a fost invers… Nimeni nu a verificat nimic”, a mai spus Vaum.
La finele lunii trecute membrii Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti au anunţat că vor analiza situaţia proiectului Luna-Şes Borşa. Investiţia, în valoare de 6,4 milioane de euro ar fi trebuit finalizată vara aceasta, dar societatea Efklidis a realizat doar 5% din lucrări. În aceste condiţii oficialii europeni se gândeau să retragă finanţarea acordată.
La rândul său, ministrul integrării europene Anca Boagiu urma să ia o decizie în ce priveşte menţinerea sau rezilierea contractului cu firma greacă. S-a dat un termen de două săptămâni pentru soluţionarea cazului, dar deşi a trecut aproape o lună, soluţiile de la centru întârzie.
Cât despre autorităţile maramureşene, acestea ridică neputincioase din umeri şi speră să se găsească cineva care să descâlcească iţele poveştii.
Sursa: Larisa Tivadar