Ciocolata poate constitui un mijloc de intarziere a procesului de imbatranire, sustin cercetatori de la Cambridge. Ei au creat o tehnologie care creste capacitatea organismului de a absorbi flavonoizii din cacao utilizata la fabricarea ciocolatei, potrivit The Daily Mail.
Acestea molecule imbunatatesc saturatia epiteliului cu oxigen, ceea ce este necesar pentru a reduce viteza de imbatranire.
Angajati ai companiei Lycotec au schimbat compozitia ciocolatei cu un ingredient, cunoscut sub numele de Coco-Lycosome, amplificand astfel de 20 de ori capacitatea de absorbtie a flavonoizilor de catre organismul uman.
Ca urmare, o bucatica mica din noua ciocolata echivaleaza cu doua tablete de ciocolata obisnuita, cu un nivel ridicat de cacao, in ceea ce priveste efectul de intinerire.
Potrivit fondatorului Lycotec, Ivan Petyaev, tehnologia de schimbare a compozitiei ciocolatei nu afecteaza gustul sau textura noului produs, iar siguranta Coco-Lycosome a fost confirmata in mod oficial.
Noul produs este gata sa-si faca intrarea pe piata. Cu toate acestea, nutritionista Carrie Ruxton exprima unele indoieli cu privire la valentele sale: ‘De regula, flavonoizii se absorb greu, de aceea ideea este interesanta, dar astept o confirmare a eficientei noii ciocolate in mod concret’.
Sursa: Agerpres