Virusul gripal care circulă este rezistent la tratamentele obișnuite naturiste sau alopate: nu cedează nici la usturoi, ceapă, bitter suedez, echinaceea, apa cu sare. De medicamentele din farmacii nu mai vorbesc că parcă agravează starea iar antibioticele pot masca pneumonii foarte grave.
Dar cedează la …CUISOARE!
Puneți 2-3 cuișoare într-o cană + orice ceai doriți (echinaceea, tei, mușețel etc.) și turnați apă clocotită (nu fierbeți cuișoarele, doar opăriți-le) apoi ronțăiți 1-2 cuișoare, încet, mărunțite, ținute în gură cât mai mult timp și apoi înghițite.
Repetați de 3-4 ori pe zi și neapărat înainte de culcare (cei ce se știu alergici la ceva – orice- să încerce inițial doar cu o jumătate de «cuișor» și să vadă reacția).
În 2 zile sunteți sănătoși, spune Best Naturist.
****
Cum scăpăm de tuse prin metode naturale
Există două tipuri de tuse cea uscată și cea umedă. Prin tusea uscată nu se elimină secreții ci este rezultatul iritării căilor respiratorii în urma unei alergii, afecțiuni în zona gâtului sau nasului sau substanțelor chimice.
Tusea, numită și umedă, apare din cauza secreţiilor abundende care afectează respirația normală. Ele sunt scoase afară prin intermediul aerului sub presiune eliminat de plămâni și a contractării diferitelor zone ale faringelui pentru a crește viteza acestuia.
Ca să scăpăm mai repede de tusea umedă este bine să folosim câteva remedii naturale din casă înainte de a folosi un ceai sau un supliment alimentar cu acțiune specifică sau un medicament pentru tuse.
Iată câteva metode simple înainte de a ajunge la raftul cu ”doftorii”:
1. Evită consumul de substanțe iritante ca fumatul, băuturile alcoolice cu conținut mare de zahăr, mâncărurile grele.
2. Folosește ceai de lemn dulce care ajută organismul să reducă inflamațiile și să susțină eliminarea rapidă a toxinelor prin rinichi.
3. Uleiul de eucalipt, mentă, brad, pin și salvie te ajută prin inhalare la refacerea organismului acționând prin intermediul sângelui asupra tuturor organelor interne.
4. Mierea și produsele apicole susțin prin substanțele conținute sistemul tău imunitar să își crească eficiența.
5. Sucul de ridiche neagră sau hrean și miere are un gust plăcut și calmează simțitor tusea.
6. Ceaiul sau siropul din ceapă ajută la fluidizarea secrețiilor și eliminare lor rapidă și fără efort.
7. Apa caldă la temperatura corpului sau mai ridicată consumată în locul apei de la frigider sau la temperatura camerei ajută sistemul sanguin și cel limfatic să elimine mai rapid toxinele rezultate în urma răcelii și ajută la reducerea tusei.
8. Substanțele picante de genul: ghimbir, piper, ardei iute la care adăugăm scorțișoara și turmericul, se pot folosi în loc de ceai, cu apă fierbinte pentru a ridica temperatura corpului având un efect de slăbire al agenților infecțioși și stimularea tusei pentru eliminarea rapidă a secrețiilor.
Te poți folosi de toate aceste remedii în funcție de starea de sănătate și contraindicațiile pe care le ai. Ele sunt trusa de prim ajutor pentru primele două – trei zile pentru a ajuta organismul să își revină mai repede.
Dacă tusea nu dă semne de calmare este bine să apelezi la medicul specialist pentru diagnostic și la un tratament personalizat situației tale.