Vezi VIDEO
Intuitie, iscusinta si rapiditate. Acestea au fost doar cateva dintre calitatile de care au avut nevoie participantii la vanatoarea de comori ce s-a desfasurat astazi, 14 iunie, in municipiul Baia Mare. Sapte echipe de tineri s-au inscris la start si, pe parcursul mai multor ore, au strabatut orasul cu ajutorul indiciilor primite in punctele fixe pentru ca, in final, sa ajunga la destinatie, unde i-a asteptat o comoara… dulce.
Vanatoarea de comori a debutat in curtea Centrului de Tineret din Baia Mare, unde participantii au fost instruiti cu privire la regulamentul competitiei. Alaturi de voluntarii din Baia Mare au fost si cativa adolescenti veniti din judetul Vrancea intr-un schimb de tineri, care au fost dornici sa caute comoara si, in acelasi timp, sa descopere o parte a orasului Baia Mare. Avand in vedere ca nu stiau la ce sa se astepte, tinerii nu si-au facut nicio strategie, marturisind ca se vor lasa ghidati de intuitie pe parcursul probei.
„Nu avem o strategie, dar si daca am avea-o, nu am spune-o. Avand in vedere ca am niste colegi foarte ambitiosi, cred ca totul va decurge foarte OK”, a povestit una dintre participantele din Vrancea, Viviana Cojocaru.
Inainte de a porni, fiecare echipa a rezolvat o problema de logica. In functie de rapiditatea raspunsurilor, tinerii au pornit la drum, pe baza indiciilor primite. Pentru a le ingreuna putin misiunea tinerilor, organizatorii le-au pregatit acestora si o serie de probe pe care le-au avut de trecut pe parcursul traseului.
„A fost OK pana acum, indiciile au fost relativ accesibile, mai ales celor care nu sunt din oras. Acum ne indreptam spre urmatorul indiciu: Dacia, se pare ca e cinematograful Dacia. Pana acum au fost niste probe, a trebuit sa cantam unor persoane de sex opus, iar dupa aceea a trebuit sa ne gasim drumul incoace”, a aratat un alt participant, Ionut Borota.
Pentru tinerii veniti din Vrancea, concursul a fost o adevarata provocare. Ei au povestit ca nu probele avute au fost cele mai grele pentru ei, ci gasirea unor scurtaturi pentru a ajunge la urmatorul punct de pe traseu. „A fost obositor, pentru ca nu cunoastem orasul si nu stim scurtaturile. Sa ajungem pana aici a fost cel mai greu”, a marturisit o alta participanta.
Organizatorii vanatorii de comori intitulata „The big treasure hunt” au aratat ca scopul acestui concurs este deprinderea unor abilitati sociale care sa ii ajute pe fiecare dintre participanti in dezvoltarea personala.
„Acest «Treasure Hunt» a luat nastere deoarece ne doream ca tinerii sa socializeze intre ei, sa isi ocupe timpul cu ceva constructiv, sa descopere daca au calitati de lider, sa reuseasca sa comunice cu prietenii lor cat mai bine ca sa poata sa rezolve exercitiile pe care le-am creat pentru ei sau sa invete sa faca acest lucru cu persoanele pe care nu le cunosteau, cum sunt de exemplu acum cei din Vrancea”, a spus coordonatorul proiectului, Karina Smulyak.
La finalul probei, echipele de concurenti au ajuns in Centrul Vechi, unde au fost asteptati de organizatori si de „comoara”, care a constat in dulciuri. Totodata, membrii primelor trei echipe ajunse la linia de sosire au fost recompensati cu medalii care sa le aminteasca de aceasta participare.
Vanatoarea de comori a fost organizata de Asociatia DEIS, in colaborare cu Directia Judeteana pentru Sport si Tineret (DJST) Maramures, Centrul de Tineret si Liga Studentilor „Pintea Viteazul” din Baia Mare.
Sursa: Gabriela Kuhajda