Ultima fiță în materie de friptură de pasăre este carnea neagră. Aceasta se găsește destul de rar și aparține unui soi asiatic de găină.
Păsările din rasa Mătase Japoneză sunt crescute atât pentru aspect dar și pentru consum, carnea lor neagră fiind numită și „caviar”. Carnea acestei specii are culoarea neagră și este foarte apreciată în restaurantele de lux din întreaga lume. În cele din urmă, a ajuns și în România.
Găinile de mătase sunt păsări mici, ce ating la maturitate greutatea de 1,1-1,7 kilograme, având o producție anuală de 80-120 de ouă de mărime mijlocie (35-45g), iar carnea are calități organoleptice deosebite, fiind considerată o veritabilă delicatesă.
Delicatesa poate fi savurată și la un restaurant din Transilvania, mai precis la Conacul Maria Thereza din Orlat, Sibiu. „
„Vom pregăti în curând la Conacul Maria Thereza.Mătase japoneză” e diferit de alte pasari. Carnea si organele sunt negre tuci, pana si sangele are o culoare foarte inchisa. De aceea, in tara de origine, Asia, e renumit pentru puterile mistice ale carnii. In alte tari se gateste in restaurantele exclusiviste.O gaina neagra costa peste 2500$ si este considerata foarte rara si mult mai buna la gust decat o gaina normala.”, spune chef Dănuț Lihăt, cel care va găti prețioasa friptură.