![]() |
![]() |
Vezi VIDEO
ACTUALIZARE 1: Un incendiu de proportii a fost semnalat, in urma cu scurt timp, pe rampa de deseuri industriale amenajata in zona satului Sasar. Perimetrul afectat se afla in apropierea soselei de centura a Baii Mari si a drumului care face legatura pe relatia Dej. Cea mai mare problema e ca el se afla la doar 1,5 kilometri de zona locuita si ca arderea unor deseuri industriale poate reprezenta un risc pentru sanatate.
Flacarile s-au intins pe mare parte din suprafata de trei hectare acoperita cu reziduuri aduse de catre diverse societati comerciale. In zona se afla o autospeciala a pompierilor iar angajatii societatii Drusal au cinci masini cu apa si o vola cu care se incearca stingerea focului.
Autoritatile au facut verificari pentru a vedea cauza incendiului si primele indicii sunt acelea ca doi copii romi ar fi dat foc unor peturi si cartoane la marginea rampei, iar flacarile s-ar fi extins cu repeziciune.
Echipele de muncitori si pompierii aflati in zona afectata au luptat cu flacarile ore in sir. Au fost create o serie de culoare, care sa nu permita extinderea focului la vegetatia uscata de pe malul raului Sasar iar cu vola se asterne un strat de pamant peste perimetrul care a fost incendiat, astfel incat focul sa nu se mai poata reaprinde.
Incendiul a fost semnalat telefonic, la numarul de urgenta 112. Anuntat despre incident, primarul municipiului, Catalin Chereches, care e si presedintele Comitetului Local penru Situatii de Urgenta, a dispus deplasarea la fata locului a echipelor de interventie din subordine, care impreuna cu pompierii militari au actionat pentru localizarea si lichidarea focarelor.
„Interventia a fost ingreunata de specificul terenului pe care este amplasata groapa de gunoi, dar si de extinderea incendiului spre zona cu vegetatie uscata de pe malul raului Sasar. Deseurile menajere, dar mai ales materialul lemnos si cauciucurile aprinse au intretinut arderea, iar vantul a favorizat aprinderea unor noi focare, dar si a vegetatiei uscate. Sapte utilaje tehnice si personal de la societatile primariei ( patru autospeciale cu apa, doua autobasculante si un buldo-excavator) si o autospeciala cu apa de la Detasamentul de Pompieri „Capitan Adrian Marchis” din Baia Mare, deservita de patru subofiteri au intervenit pentru localizarea incendiului, luarea masurilor de limitare a extinderii flacarilor si lichidarea focarelor”, a declarat primarul Catalin Chereches.
In zona producerii incendiului au fost prezenti si comisari de mediu. Focul a afectat o suprafata de 0,4 hectare teren, atat din zona gropii de gunoi, cat si pe malul raului Sasar.
Sursa: Vasile Dale