Un angajat al CNAIR, în vârstă de 58 de ani, a murit din cauza epuizării în timp ce desfășura activități de deszăpezire pe drumurile din Botoșani, reclamă Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care atrage atenția conducerii instituției că numărul mic al angajaților și lipsa utilajelor creează probleme.
Potrivit sindicatului, angajatul CNAIR amurit vineri în timp ce desfășura activități de deszăpezire pe drumurile din Botoșani ș i era singurul deservent de autofreză al SDN Botoșani.
El și-a anunțat colegii că este foarte obosit și a cerut să se odihnească, fiind însoțit la cea mai apropiată secție de drumuri unde s-a pus să doarmă.
Din păcate, acesta nu s-a mai trezit, spun sindicaliștii.
„Codul Roșu de vreme rea și drumurile blocate de nămeți îi ține în alertă maximă pe drumarii din județele afectate dar și pe colegii lor din întreaga țară în timp ce firmele private care au contract cu CNAIR și ar trebui să intervină la deszăpeziri stau pe dreapta și încasează bani. Sindicatul Drumarilor „Elie Radu”, care reunește angajați din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), trage un semnal de alarmă asupra deciziilor profund incorecte care duc la lipsa de personal din cadrul direcțiilor regionale și secțiilor locale de drumuri”, spun sindicaliștii.
Sindicatul Drumarilor „Elie Radu” pune decesul muncitorului din cadrul SDN Botoșani pe seama lipsei de personal.
„Este un semnal de alarmă în urma căruia decidenții trebuie să înțeleagă efortul pe care îl depun zilnic angajații instituției. Facem precizarea că drepturile salariale ale muncitorilor din DRDP-uri și secțiilor locale nu sunt mari în comparație cu personalul CNAIR Central , iar sporurile acordate sunt esențiale pentru întregirea veniturilor și pentru a duce o viață în condiții decente. Cu un salariu de aproximativ 3.000 de lei, oamenii lucrează până la epuizare ca să asigure siguranța circulației pe drumurile publice. De mai bine de 80 de ore, drumari din toată țara s-au alăturat colegilor din județele afectate de starea vremii. Aceștia mănâncă și se odihnesc pe unde apucă în condiții inumane”, atrag atenția sindicaliștii.