Un călugăr a spart tiparele tradiționalului și a demonstrat că tehnologia poate fi folosită și… în voia Domnului! Aflat într-un schit dintr-o zonă de munte, din Argeș, preotul, bistrițean la origini, are o „turmă” de peste 60.000 de enoriași.
S-a născut în Bistrița Năsăud, fiind cel mai mic dintre cei cinci frați. A urmat Seminarul Teologic Liceal Ortodox de la Cluj, iar apoi a fost student la Babeș Bolyai. Acum 15 ani a fost călugărit și a ajuns tocmai în schitul Antonești din Arefu, un sat de munte din județul Argeș, parcă desprins de lumea reală.
Dornic să împărtășească Cuvântul Domnului, călugărul, pe numele său Ioan Danci, și-a făcut o pagină de Facebook. Mesajele sale au fost citite și distribuite, iar „enoriașii” au ajuns acum să depășească 60.000. Așa cum recunoaște și călugărul, nu se aștepta să aibă un așa „succes”.
„Internetul este locul unde ne întâlnim astăzi cel mai ușor, mai ales cu tinerii! Ca și păstori de suflete, ca duhovnici, menirea noastră este să ţinem oamenii aproape de Dumnezeu și în Biserică. Acest lucru îl putem face hrănindu-i în Cuvântul lui Dumnezeu și sprijinindu-i moral și duhovnicește acolo unde găsim cădere și suferință. «Unde-i turma, acolo-i păstorul», spune mitropolitul Nestor, iar noi, ca preoţi, trebuie să fim mereu activi în propovăduirea Evangheliei, oriunde este nevoie și oricând, stând în mijlocul turmei de credincioși! Nu este meritul meu în privinţa popularității paginii de internet, este meritul oamenilor care doresc și sunt însetaţi de cuvântul lui Dumnezeu”, a explicat Ioan Danci pentru jurnalul.antena3.ro.
„Șederea continuă a omului cu ochii în calculator, în telefon sau televizor, m-a făcut să mă gândesc la perioada minunată a bunicilor noștri, când acestea lipseau cu desăvârșire, și astfel m-am gândit să readuc lucrurile frumoase, cum erau odată, în atenţia lor. Le-am propus oamenilor să discutăm și prin scrisori, cum se făcea odată! În scrisori nu întâmpin numai probleme personale ce rămân tainice sau confidențiale, ci întâmpin și multe bucurii și regăsiri ale lor prin intermediul acesta mai învechit”, povestește călugărul.
Ioan Danci a subliniat, pentru sursa mai sus citată, că durerile societății actuale sunt lipsa iubirii sincere și reale, lipsa discernământului și indiferența. Bineînțeles, ar mai fi lipsa încrederii și a smereniei, dar și faptul că omul trăiește ca și cum ziua de mâine ar fi o siguranță, potrivit Bistriţeanul.
„Și mâine, să ne întâlnim cu toții la Sfânta Liturghie! Acolo să ne împărtășim și Domnului să-i mulțumim! Nu vă culcați fără să vă rugați! Înger la somn pentru fiecare om!”, a scris călugărul Ioan Danci aseară, pe pagina sa de Facebook. Și a primit 719 reacții, 74 de comentarii și 38 de distribuiri…
sursa Bistriţeanul.ro