Ambasada Israelului a prezentat marți în Parlamentul României imagini înregistrate chiar de teroriștii Hamas cu asasinatele pe care le-au comis pe 7 octombrie, când au atacat Israelul.
Imaginile prezintă crimele comise de teroriștii Hamas asupra copiilor, femeilor, bătrânilor și adulților din localitățile pe care le-au atacat.
”Imaginile sunt cutremurătoare. Umanitatea a ajuns din nou acolo unde nu credeam că mai poate ajunge după Al Doilea Război Mondial”, a declarat Dan Barna pentru G4Media.
”Am stat la început, dar de la un punct imaginile au devenit prea barbare și nu am rezistat să mă uit”, a declarat o deputată pentru G4Media.
”Nu trebuie să fii deputat, ci doar om ca să rămâi fără replică în fața unor astfel de imagini. Sunt tată și mă vor urmări multă vreme aceste imagini”, a declarat pentru G4Media Daniel Suciu, deputat PSD.
”Un film greu de privit, o colecție de imagini needitate din ziua atacului Hamas asupra civililor israelieni din 7 octombrie. Un film pe care l-am văzut săptămâna trecută în deplasarea de o zi în Israel alături de delegația Parlamentului României. Mesajele rostite de la tribuna parlamentului au fost de solidaritate cu statul Israel și de condamnare în termeni fermi a atacurilor barbare ale grupării teroriste Hamas asupra civililor. Lupta împotriva terorismului și a oricărei alte ideologii bazate pe ură trebuie să fie un element care ne unește în încercarea de a crea o lume mai bună pentru copii noștri”, a declarat Ionuț Moșteanu (USR).
„Am văzut azi, în şedință secretă a Parlamentului, filmarea realizată cu o parte din crimele teroriste din 7 octombrie. Nu am văzut în viața mea aşa ceva. De neimaginat. Copii împuşcați în cap. Tineri decapitați cu lopeți. Am văzut pentru prima dată parlamentari plângând”, a scris Cristian Băcanu (PNL) pe pagina sa de Facebook.
Imaginile au fost recuperate de armata israeliană de la teroriștii Hamas capturați sau uciși. Mulți dintre teroriști au înregistrat crimele ca dovadă a vitejiei lor.
Presa nu are acces în sală, dat fiind că este o şedinţei secretă a Parlamentului, pentru a nu fi dezvăluite detalii despre victimele atrocităților. Stenogramele ședințelor secrete ale Parlamentului nu se publică în Monitorul Oficial al României.