La mai puțin de o săptămână de la ultimul eveniment de acest gen, pompierii militari de la Postul de pompieri Fărcașa, au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetatie în satul Buzești. Un apel la 112 anunța declanșarea unui incendiu pe strada Independenței, în fosta livadă din satul Buzești, incendiu ce amenința să se extindă și la un depozit de material lemnos din apropiere. Sosiți la fața locului, cu 2 autospeciale și un echipaj SMURD, pompierii au constatat că un cetățean vrând să curețe locul nu a ținut cont de vegetația uscată și de vânt și a dat foc la paie.
Alimentat de vânt, focul s-a extins cu repeziciune și la o parcelă aflată în apropiere riscând să ajungă și la depozitul unde sunt stocate cantități însemnate de scânduri, palete și grinzi din lemn. Intervenția rapidă și promptă a pompierilor a dus la lichidarea rapidă a focului. La fața locului au fost prezenți și pompierii voluntari de la SVSU Fărcașa, sosiți cu o autospecială dar, din fericire, n-a mai fost nevoie de intervenția lor. De remarcat buna colaborare a pompierilor cu organele de poliție, care au dirijat circulația și au asigurat perimetrul în timpul intervenției. Foarte util s-a dovedit a fi și hidrantul, de la rețeaua de apă a comunei , de unde pompierii au putut să se alimenteze cu apă.
Primăria comunei Fărcașa aduce, din nou, la cunoștința tuturor locuitorilor, atât persoane fizice cât și agenți economici, faptul că arderea miriştilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase este interzisă prin lege.
Curățarea terenurilor prin arderea miriștii și a vegetației uscate se sancționează de către comisarii Gărzii de Mediu cu amenzi cuprinse între 7.500 și 15.000 lei în cazul persoanelor fizice, respectiv între 50.000 și 100.000 lei în cazul persoanelor juridice.
Pe lângă amenzi, fermierii care apelează la incendierea terenurilor pentru a le curăța de resturile de vegetație uscată riscă să rămână fără subvenția pe suprafața acordată de Uniunea Europeană prin APIA.