De câteva zile a început Postul Mare, iar maramureșenii încă obișnuiesc să-l țină cu strictețe. Pentru a veni în sprijinul celor care țin post sau au un regim alimentar vegan ori vegetarian, reprezentanții unui restaurant din Sighetu Marmației au gândit câteva meniuri mai aparte, sănătoase și sățioase.
„La noi în locație este o alternativă de meniuri începând de la felul principal, ciorbe, garnituri și deserturi. Avem în jur de 4 deserturi plus produse de patiserie care nu conțin produse de origine animală, nici smântână, lapte sau ouă. Aceste produse le avem tot anul, nu doar în perioada de post. Avem preparate și pentru persoanele care sunt vegane, vegetariene dar și pentru persoanele care doresc să slăbească sau doresc să aibă un stil de viață sănătos, nu doar un regim sau post.
Avem mai multe oferte de meniuri și în perioada de post dorim să le multiplicăm, diversificăm, chiar dacă după aceea unele produse le vom retrage dar permanent avem preparate variante. Zilnic se poate mânca altceva la ciorbe, la garnituri, la felurile principale. Nu sunt mai slab calorice, sunt produse la mână 1, pentru cei care consumă carne, cu părere de rău o spun, e un aliment la mâna a 2-a, tot verdeață dar la mâna a 2-a. Nu sunt mai costisitoare aceste meniuri. Unele pot fi mai scumpe dar noi le folosim doar în sezon, de exemplu sparanghelul- un mănunchi de 400-500 de grame variază de la 40-50 lei prețul de achiziție la 9-11 lei în perioada când e de sezon. Noi îl scoatem în sezon ca să fie un preț acceptabil pentru publicul larg”,a spus Gheorghe Cosmin Herman, proprietarul restaurantului.
Pentru a oferi un meniu gustos, chiar dacă este de post sau vegetarian, mâncarea se prepară zilnic pentru a ajunge la clienți proaspătă.
„Avem produsele proaspete, se gătesc zilnic, avem o bucătărie modernă, avem bucătărese, o patiseră foarte pricepută care uimește mulți clienți. Majoritatea sosurilor le facem noi, mai ales cele vegane nu se găsesc în comerț. Avem două dresinguri chiar renumite, de sfeclă roșie și unul de nucă caju”, a explicat Cosmin Herman.
„Livrările se fac începând de la ora 10:00, sunt persoane care lucrează în diferite fabrici și au pauza la ora 10:00 dar trebuie să sune înainte pentru că avem timpul de preparare și timpul de livrare. În orele de vârf Sighetul este foarte aglomerat. În zilele ploioase nu poți merge cu bicicleta și în general mâncarea o scoatem la vitrină caldă la ora 10:00”, a adăugat proprietarul restaurantului sighetean.