Potrivit graficului prezentat la începutul programului, voucherele de alimente vor fi încărcate cu bani în perioada 17 octombrie – 21 octombrie.
Tot în această perioadă se va face și actualizarea listelor cu potențiali noi beneficiari ai voucherelor de alimente, de către Ministerul Muncii și verificarea de către ANAF.
Lista beneficiarilor de vouchere sociale pentru alimente este actualizată de Ministerul Muncii pe baza criteriilor de eligibilitate referitoare la venitul maxim lunar.
Potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, există mai multe criterii pe baza cărora românii care primesc acum voucherele pentru alimente în valoare de 250 de lei pot fi excluși din program.
Listele beneficiarilor sunt actualizate lunar de Ministerul Muncii, iar aceste liste pot suferi modificări de la lună la lună.
Așadar, dacă ați primit voucherele sociale pentru alimente într-o lună în care veniturile au fost mai mici decât pragul respectiv, iar luna următoare veniturile se majorează, riscați să pierdeți cardul din programul „Sprijin pentru România”.
„Beneficiarii care nu vor mai îndeplini criteriile de eligibilitate (condiția referitoare la venitul maxim lunar) nu vor mai primi sumele programate să fie virate pe carduri în lunile august, octombrie și decembrie 2022.
Cardurile vor putea să rămână în posesia beneficiarilor, nefiind necesar ca ele să fie returnate către unitatea emitentă”, a explicat MIPE.
Ulei, făină, zahăr, legume, carne şi lactate – cam asta se poate cumpăra pe tichetele sociale pe care pensionarii le-au primit de la stat.
În acest an, voucherele de alimente se mai acordă de trei ori.