Deputatii si senatorii USL trebuie sa isi doneze indemnizatiile pentru sedintele la care nu au participat in perioada protestelor parlamentare, inceputa pe 1 februarie. De la centru nu li s-au impus zonele in care sa fie distribuiti banii, insa donatiile vor fi totusi monitorizate. La nivelul judetului Maramures exista in prezent cinci parlamentari care refuza sa se prezinte la sedintele din plen, conform directivelor venite de le liderii USL, iar fiecare dintre ei castiga in medie 4.000 de lei pe luna.
Senatorul liberal Liviu Titus Pasca a mentionat pentru eMaramures ca deocamdata nu s-a hotarat spre ce zona isi va indrepta donatiile, dar ca va fi cu siguranta vorba de o organizatie neguvernamentala.
“Voi duce ulterior chitanta la partid pentru a se vedea unde vor merge banii. Nu putem sa ii indreptam spre orice activitate, ci trebuie sa se duca spre o fundatie, spre o asociatie. Avem insa libertatea de a alege”, a mentionat parlamentarul.
Dintre cei 11 reprezentanti ai Maramuresului in Parlamentul Romaniei sustin protestul opozitiei senatorii Liviu Titus Pasca (PNL) si Sorin Bota (PSD), respectiv deputatii Pavel Horj (PNL) si Vasile Berci (PNL) si Florin Tataru (PSD). La nivelul unei singure luni, donatiile acestora ar urma sa se ridice la aproximativ 20.000 de lei.
Pana in acest moment, reprezentantii USL se arata fermi in decizia de a continua protestul in Parlament, chiar daca la nivelul organizatiilor de partid, si inclusiv in Maramures, s-au auzit numeroase vociferari, bazate pe faptul ca electoratul nu vede cu ochi tocmai buni absentele de la sedintele Camerei Deputatilor si Senatului.
Democrat-liberalii au avut si ei grija sa insiste asupra faptului ca opozitia, prin boicotul din plen, ar pune bete in roate desfasurarii activitatii legislative din Romania. „Dialogul presupune doi parteneri iar noi nu avem parteneri. Protestul acesta da bine pentru narcisismul retoric si mediatic, dar nu si pentru Romania„, a comentat situatia senatorul PDL Maramures, Gheorghe Mihai Barlea.
Sursa: Larisa Cordea