Producătorul de anvelope Michelin a lansat o nouă ediţie a Ghidului Verde pentru România, a doua, după opt ani de pauză. Acest ghid, publicat în limba română, la fel ca toate celelalte ghiduri din seria „verde” de la Michelin conţine informaţii detaliate şi actualizate despre cele mai importante obiective din ţară.
Fiecare ghid, lansat pentru prima dată în lume acum 80 de ani, este menit să îi ajute turişti să îşi organizeze călătoria în timpul pe care îl au la dispoziţie, astfel încât să nu rateze cele mai importante obiective turistice.
Fiecare sit turistic este evaluat pe baza unui set de nouă criterii dezvoltate independent de autorii Ghidului Verde Michelin. Autorii sunt selectaţi datorită abilităţii lor de a identifica valoarea intrinsecă a unui oraş, sit sau punct de atracţie turistică, independent de momentul în care este vizitat, şi apoi să aplice aceleaşi metode pentru toate destinaţiile şi ghidurile. Apoi, fiecare atracţie touristică primeşte un număr de stele – între una şi trei, potrivit da.zf.ro.
Sistemul de acordare a stelelor Michelin corespunde interesului turistului pentru un anume sit şi sunt definite după cum urmează: trei stele înseamnă merită vizitat, două stele se traduce prin merită o oprire, iar o stea este echivalentul interesant. Un obiectiv poate fi selectat şi descris în ghid chiar dacă nu a primit nicio stea. Obiectivele sau monumentele care nu prezintă niciun interes nu sunt menţionate.
„Cea de-a doua ediţie aduce un număr mare de locaţii noi, printre care: Maramureş oferă două obiective noi care au primit distincţia de 3 stele, Valea Marei şi Valea Maramureşului, Parcul Naţional Retezat a primit 2 stele, Castrul Porolisum a obţinut 2 stele, de la o stea în prima ediţie, Ulpia Traiana a primit 2 stele, Salina Turda şi Cascada Bigăr, ambele nou intrate în ghid, au primit fiecare câte 2 stele”, spun reprezentanţii Michelin.
Ei mai spun că România este o ţară în plină dezvoltare din punct de vedere turistic, iar experţii Michelin au cutreierat din nou ţara şi au descoperit locuri noi, extraordinare, site-uri surprinzătoare care au primit două sau chiar trei stele, cea mai înaltă distincţie a Ghidului Verde Michelin.
„În plus, au fost adăugate hărţi noi pentru toţi cei nostalgici, care vor să descopere ţara pas cu pas” a declarat Stephane Roy-De-Lachaise, director general Michelin România.
A doua ediţie a Ghidului Verde Michelin România este împărţit în trei secţiuni sugestive. În prima parte, „Să descoperim România”, iubitorii de călătorie sunt purtaţi prin 7 regiuni importante ale ţării, ca mai apoi, în cea de a doua parte, „Să înţelegem România”, să afle atât tainele artei şi tradiţiilor populare, cât şi istoria ţării. Iar partea a treia, „Organizarea călătoriei”, oferă informaţii practice şi utile pentru planificarea în detaliu a excursiilor.
Top zece locuri de neocolit conform Michelin
Mănăstirile pictate din Bucovina ***
Transfăgărăşanul ***
Delta Dunării ***
Biserica Fortificată din Prejmer ***
Sibiu ***
Mănăstirea Hurez ***
Văile Maramureşului ***
Sighişoara **
Bucureşti **
Castelul Peleş**