Viceprimarul Stefan a fost chemat la sediul DNA din capitala la ora 11:00. La fel ca si Cristian Anghel, el a petrecut doar cateva minute in compania procurorilor, fiindu-i inmanata hartia prin care era instiintat ca are dosar de urmarire penala.
Luni, vicele declara pentru eMaramures.ro ca nu stie exact cand va trebui sa se prezinte la institutia care ancheteaza actele de coruptie si ca asteapta o noua citatie de la DNA. Cateva ore mai tarziu era insa la Bucuresti, fata in fata cu procurorii.
“Am primit dupa-amiaza un telefon si m-au chemat, iar eu am venit. Nu stiam inainte ca marti trebuie sa fiu la DNA”, s-a justificat el. Apoi a explicat ca procurorii nu au intrat in amanunt si ca nu s-a dezbatut nimic din dosarul care vizeaza “Afacerea Horea 46A”.
“Este vorba de o hartie comuna cu cea a primarului Anghel. Da! Acuzatia este aceeasi, de abuz in serviciu. Cand ma voi reintoarece la Bucuresti inca nu stiu. Am cerut o amanare a termenului pana in momentul in care imi gasesc un avocat”, a mai precizat pentru eMaramures.ro viceprimarul Stefan.
In scandalul blocului 46A de pe strada Horea a aparut marti o noua versiune. Surse neoficiale spun ca oferta de vanzare a imobilului pe care directorul Cuprom, Ioan Muresan, sustine ca a facut-o prin fax primariei in 2 martie 2005 nu are cum sa fie valabila pentru ca la acea data imobilul nici macar nu figura in cartea funciara ca fiind in proprietatea societatii Cuprom, iar pe antetul documentului figura numele acestei societati, care nu avea calitatea de proprietar.
Informatia a fost confirmata si de catre viceprimarul Stefan. El spune ca, din cate a aflat pana acum, abia in luna august 2005 Cupromul a devenit proprietar in acte pe cladire si ca nu avea cum sa vanda cu cinci luni inainte ceva ce nu era al ei. In plus, reprezentantii primariei neaga ca actul ar fi ajuns la ei si ca a fost inregistrat, el fiind acum doar in posesia directorului Ioan Muresan si a procurorilor DNA.
Intreaga nebunie a pornit de fapt de la aceasta oferta pe care figura pretul de 150.000 de euro, suma la care cladirea a fost cumparata de asociatia familiala Chira Liviu. Ulterior, primaria Baia Mare, dupa o hotarare luata in unanimitate de Consiliul Local (teoretic fara sa stie de existenta ofertei la 150.000 de euro), a decis achizitionarea blocului de la noul proprietar cu 544.500 de euro.
Sursa: Larisa Tivadar