Testele efectuate in laborator pe cobai obezi au indicat faptul ca resveratrolul are efecte benefice asupra sanatatii si creste foarte mult speranta de viata, informeaza Rompres.
Resveratrolul este un polifenol ce se gaseste din abundenta in struguri, fructe de padure si alune. Resveratrolul este prezent cu 50 pana la 100 de miligrame in fiecare gram de pielita de strugure, mai mult decat dublu fata de concentratia existenta in oricare alte fructe.
Vinul rosu, care este fermentat mai mult timp impreuna cu pielita si coditele boabelor de strugure, contine o cantitate ridicata de resveratrol in compozitia sa.
Aceasta molecula, devenita celebra datorita "paradoxului frantuzesc" (consumul de vin rosu) ar putea explica de ce francezii sufera de mai putine maladii cardiovasculare, in ciuda alimentatiei bogate in calorii.
Teste anterioare au demonstrat efectul benefic al acestei molecule asupra viermilor, musculitelor si a drojdiei. Insa acest studiu pe cobai, publicat in ultimul numar al revistei britanice Nature, este primul care demonstreaza ca resveratrolul are efecte asupra mamiferelor, spun cercetatorii de la scoala de medicina a Universitatii Harvard (HMS), Massachusetts, si de la Institutul national american de studii gerontologice (NIA).
Studii recente au demonstrat ca resveratrolul poate reduce dezvoltarea melanomului de piele, poate distruge cancerul la san si poate micsora nivelul colesterolului.
Sursa: Alex Pintea