În Crişana, la începutul perioadei de prognoză, vremea se va răci, astfel de la o medie a temperaturilor maxime de 5 – 6 grade, se va ajunge la zero grade. Ulterior, temperatura va creşte uşor, iar pe 28 şi 29 decembrie se va atinge o medie a valorilor maxime de 3 – 4 grade. Scăderea de temperatură va fi semnificativă şi la valorile minime, astfel că pentru dimineaţa de 25 decembrie, media regională va fi de la -5 la -4 grade. Minimele termice vor fi mai ridicate în perioada 26 – 30 decembrie, cu o medie ce va oscila între -3 şi -1 grad. Pentru a doua săptămână tendinţa de răcire se va resimţi şi la valorile minime, media urmând să coboare spre -6 grade. Precipitaţiile vor fi însemnate cantitativ la începutul intervalului, dar ulterior probabilitatea pentru acestea, slabe cantitativ, se va menţine ridicată în cea mai mare parte a intervalului.
În zona Transilvaniei, vremea va intra într-un proces de răcire la începutul perioadei. Media valorilor maxime va scădea, astfel, de la 3 – 4 grade până spre -3 grade pe 25 decembrie. După această zi mai rece, până la finalul săptămânii, media maximelor va creşte la 1 – 2 grade şi nu vor mai fi variaţii semnificative. La începutul lunii ianuarie este prognozată o nouă scădere a temperaturii, ce va aduce maxime uşor negative, în medie, de la -3 la -2 grade. Minimele termice vor fi în jur de -4 grade, pe 25 şi 26 decembrie, apoi până la finalul săptămânii, media va urca uşor spre -1 grad, pentru ca în a doua săptămână tendinţa să fie de scădere, până la o medie regională a acestora de -8 grade. Vor fi precipitaţii însemnate cantitativ la începutul intervalului, dar după aceea probabilitatea se va menţine ridicată în cea mai mare parte a intervalului, dar mai ales în prima săptămână.
În Maramureş, prima zi a intervalului va debuta cu valori termice diurne apropiate de normalul perioadei, în medie de 3 grade, dar în zilele de Crăciun vremea va fi rece cu medii ale maximelor între -2 şi zero grade, şi ale minimelor în jurul valorii de -4 grade.
Apoi, până la finalul primei săptămâni temperatura aerului va fi constantă, în medie cu valori diurne de 1 – 2 grade şi nocturne de la -2 şi -1 grad. În săptămâna 31 decembrie 2018 – 6 ianuarie 2019, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, astfel încât media maximelor va fi în scădere de la zero grade spre -3 grade, iar cea a minimelor de la -4 până în jurul a -8 grade. În prima zi vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, dar probabilitatea ca temporar să apară precipitaţii, în general slabe cantitativ, şi în restul intervalului va fi ridicată.
În Muntenia, în prima zi a intervalului, vor fi valori termice diurne uşor mai ridicate decât normalul perioadei, în medie în jurul valorii de 6 grade, urmând ca în prima zi de Crăciun şi în noaptea de 25 spre 26 decembrie, temperatura aerului să scadă uşor spre medii ale maximelor de două grade, respectiv ale minimelor în jurul a -6 grade. Apoi, până la începutul anului 2019, regimul termic nu va avea variaţii semnificative şi va fi apropiat de cel specific perioadei, cu maxime în medie între 2 şi 4 grade, şi minime între -4 şi -1 grad. După data de 2 ianuarie este posibilă o răcire uşoară, astfel că valorile diurne să tinda spre medii de zero grade, iar cele nocturne spre o medie în jurul valorii de -6 grade. Precipitaţii slabe cantitativ vor fi în prima zi, dar trecător şi pe arii restrânse şi în zilele de 28 şi 29 decembrie, respectiv în perioada 2 – 5 ianuarie.
La munte, pe tot parcursul intervalului de prognoză, vremea va fi rece, cu temperaturi negative, atât pe timpul zilelor, cât şi în cursul nopţilor. Astfel, maximele vor fi cuprinse, în medie, între -10 şi -2 grade, cu cele mai scăzute valori în prima zi de Crăciun, iar media minimelor se va încadra între -12 şi -6 grade, nopţile cele mai reci fiind cele din 25 spre 26 decembrie, 26 spre 27 decembrie, dar şi cele din perioada 4 – 6 ianuarie. Precipitaţii însemnate cantitativ se vor semnala în prima zi a intervalului de prognoză, dar temporar şi pe arii restrânse şi în restul intervalului.