Mii de străini sunt blocaţi în Kazahstan, ţară care a fost în ultimele două zile scena unor proteste violente, iar printre aceştia se află şi 30 de angajaţi ai Terapia Cluj, potrivit Mediafax.
Directorul Terapia Cluj spune că de o zi nu a mai avut niciun contact cu echipa din Kazahstan: „Totul este blocat, nu mai există internet, reţele sociale”.
Situaţia angajaţilor de la Sun Pharma, compania indiană care deţine şi fabrica clujeană de medicamente Terapia, este neclară şi nu se ştie câţi dintre ei sunt români.
„Suntem foarte îngrijoraţi de situaţia de acolo, avem o reprezentanţă de 30 de colegi despre care nu ştim nimic, toate comunicaţiile sunt secerate. Cifra de afaceri este de 3 milioane de euro anual din Terapia, un transport de 0,5 milioane de euro stă în tranzit, nerecepţionat, nu ştim ce este cu el, nu ştim dacă va fi recepţionat. Revoltele au pornit de la creşterea preţului GPL, dar acolo utilităţile (motorina) sunt de la 3 la 10 ori mai mici decât în România”, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, potrivit Mediafax.
Cei 30 de angajaţi ai companiei indiene se aflau în Kazahstan, unde Terapia exportă medicamente. Ei sunt parte a unei echipe care gestionează vânzările. Revolta din Kazahstan a început pe fondul protestelor populaţiei împotriva creşterii preţurilor gazului petrolier lichefiat (GPL), combustibil utilizat pe scară largă la automobile în ţara central-asiatică.