Vezi VIDEO
Limba lui Dostoievsky a putut fi auzita la finalul saptamanii trecute, la Bastionul Macelarilor. Timp de trei zile, institutia a gazduit Zilele Filmului Rusesc, eveniment ajuns deja la cea de-a saptea editie. Zeci de iubitori ai peliculelor rusesti au dat curs invitatiei de a viziona filme la Bastionul Macelarilor, acestia avand ocazia sa urmareasca patru productii realizate dupa anul 2000.
Evenimentul a fost deschis cu productia „Scurte povestiri miraculoase”, un film realizat din patru scurtmetraje. Alte trei pelicule produse in Rusia au putut fi urmarite la Bastionul Macelarilor, pe parcursul weekendului.
„Sunt patru filme pe care le-am adus, avandu-i ca parteneri pe cei de la Centrul Cultural Rus din cadrul Universitatii Babes – Bolyai din Cluj-Napoca, si anume «Ispasire», «Armistitiul», «Tigrul Alb» si inca un alt film, «Scurte povestioare miraculoase». Filmele au subtitrare in limba romana si iata ca e din nou o ocazie pentru cinefilii baimareni sa vina sa urmareasca proiectii de film la Bastionul Macelarilor”, a spus Oana Lesiu, sef birou Bastionul Macelarilor.
Zilele Filmului Rusesc au reprezentat cea de-a saptea editie a evenimentului care aduce la Bastionul Macelarilor filme din diferite tari, pentru a fi prezentate in fata iubitorilor cinematografiei europene.
„Suntem la a saptea editie a Zilelor Filmului la Bastionul Macelarilor, dedicata filmului rus, o editie cu care incheiem acest an seria de filme care s-au difuzat pe parcursul anului 2013 la Bastion. Dupa anul 2000, filmul rusesc se remarca in Europa ca un film de o reala importanta, vorbim despre un film care este tratat din trei perspective: filmul ca si opera de arta, filmul ca si obiect de propaganda si film care este privit mai mult din perspectiva teatrala”, a aratat Raluca Ocean, responsabil comunicare si proiecte in cadrul Asociatiei Re/Creativ.
Evenimentul a fost organizat de catre Asociatia Re/Creativ, impreuna cu Muzeul Judetean de Istorie si Arheologie, avand ca parteneri Centrul Cultural Rus din cadrul Universitatii Babes – Bolyai din Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Maramures.
Sursa: Gabriela Kuhajda